Izgledajte pet godina mlađe

Zena, ljepota, njega, lice, koza

Predahnite. Uzmite vrijeme za sebe. Uz samo 4 koraka, vaša će koža vratiti izgubljeni sjaj!

Pretjerano izlaganje suncu prilikom brojnih aktivnosti na otvorenom ne pomaže našoj koži da izgleda mlađe. Naime, istraživanje njemačkog sveučilišta u Gottingenu je pokazalo kako pjege i mrlje našu kožu čine starijom no što to ona zaista jest.

Istraživači su otkrili da su, nakon digitalnog uklanjanja nejednake pigmentacije, ljudi na slikama izgledali pet godina mlađe. Nadalje, kada su istim osobama izglađene bore, izgledali su i do petnaest godina mlađe. Stoga, isprobajte naše savjete za očuvanje kože, kako bi povratili mlađahan izgled.

1. Otkrijte sjaj svoje kože
Započnite pranjem lica koje bi trebalo trajati između 30 do 60 sekundi. Toliko je, naime, potrebno vremena da sapun razgradi prljavštinu, masnoću i šminku. Nakon pranja, na lice nanesite kremu za mikrodermoabraziju. Ona poput pilinga skida gornji sloj mrtvih stanica i otkriva novu mlađu kožu.

kIsti efekt možete ostvariti i na slijedeći način: natopite ručnik u mlijeko i njime pokrijte lice.
Masnoća u mlijeku čini kožu mekom, a mliječna kiselina skida sloj stare kože.

2. Ujednačite ten
Mrljasta pigmentacija može dodati i do 12 godina vašem izgledu. Povratite godine pomoću kreme u boji za hidratiziranje kože. Ona skriva nedostatke i daje prirodan izgled. Prije nje svakako nanesite svoje standardno sredstvo za hidratiziranje kože. To će spriječiti kremu u boji da se zavuče u suhe dijelove kože i na taj način stvori mrlje na licu.

3. Sakrijte nedostatke
Da bi sakrili nepravilnosti na koži, odaberite korektor u stiku. On mora biti nijansu svjetliji od nijanse vašeg pudera. Za prirodan izgled, nanesite ga kistom za šminku.  Preko njega, laganim potezima nanesite proziran puder kako bi sve ostalo na mjestu.

4. Odaberite parfem svježeg mirisa
Istraživanje o mirisu i okusu provedeno u Chicagu je potvrdilo da odabir pravog mirisa može skinuti godine s vašeg lica. U spomenutom su istraživanju, muškarci pogađali starost žena prema mirisu parfema koje su imale na sebi. Ženama koje su koristile parfem s notom crvenog grejpa, muškarci su dali gotovo šest godina manje.


K. R.

 Prati nas na Viber Public Chatu!