Kako izbjeći bijele crte ispod badića kod sunčanja?

suncanje2

Mrzite tragove kupaćeg na koži? Ne brinite, postoji alternativa – badić od tkanine koja propušta 80 posto UV zraka.

Mnoge će osobe ovo ljeto provesti pod hladom bora, suncobrana ili velikog šešira, brinući se za zdravlje svoje kože. Često na portalu Ordinacija upozoravamo na fotoprotektivno ponašanje, korištenje krema s visokim zaštitnim faktorom i ograničeno izlaganje suncu. U suprotnom, značajno povisujete svoje izglede za razvijanje melanoma, zloćudnog raka kože.

Kao što će mnogi izbjegavati štetno sunce, tako će ga mnogi u što većoj mjeri priželjkivati na svojoj koži. Mrzit će izdajničke tragove rubova kupaćeg kostima koji će iskakati u kontrastu s brončanom puti ostatka tijela.

Za njih se pobrinula modna industrija i na raspolaganje im dala kupaće kostime od posebnog materijala. Transol propušta čak 80 posto sunčevih UV zraka, te tako omogućava ravnomjernije tamnjenje kože.

Iako su fashionistice spremne patiti zbog ljepote, stručnjaci ne preporučuju ovakvu vrstu odjeće jer kožu ostavlja nezaštićenom. U teoriji možete nanijeti zaštitnu kremu ispod ovakvog kupaćeg kostima, no, u praksi ćete ubrzo shvatiti kako je ovo nemoguća misija.

Proizvođač jedne linije kupaćih kostima od transola ističe kako "tkanina nije prozirna na tijelu zbog dojma optičke iluzije koje ostavlja postupak bojenja". Njihovi proizvodi sadrže kupaće kostime, tange, paree, pa čak i tange i kupaće gaće za muškarce.

Zanima nas koja je vaša presuda: bijele trakice ili prozirne gaćice?

K. Horvat

 Prati nas na Viber Public Chatu!