Kako nositi kupaći kostim bez srama?

kupaci kostim, plaza, more

Nekoliko kilograma viška koje ste nakupili preko zime nikako da odu dolje. A tako je svake godine!

Hvata vas jeza i zazirete od oblačenja kupaćeg kostima, ali znate kako vam nema pomoći. Ako želite na plažu – morat ćete se napola svući!

1. Odaberite badić koji odgovara vašem obliku tijela

Samo zato što su jednodijelni retro kostimi opet u modi ne znači da oni odgovaraju vašem obliku tijela. Ako je on premali ili vas ne pokriva na pravim mjestima, samo ćete se osjećati lođe zbog svog izgleda i poželjet ćete skrivati tijelo.

Dvodijelni kostim odgovara kruškolikim ženama, a push up gornji dio će se pobrinuti za manje grudi i uravnotežavanje izgleda tijela.

Žene nižeg rasta bi trebale odabrati badić na vezanje oko vrata, jer on ističe obline. Za manje grudi dobar izbor je i topić ili gornji dio u obliku tube. Žene s tijelom koje ima oblik pješčanog sata bi trebale naglasiti duljinu nogu s visoko rezanim gaćicama ili boksericama. Njima bikini nikako ne odgovara jer neće moći dobro držati veće grudi.

2. Pripremite se za sunce

Prekomjerno izlaganje suncu nije zdravo, to će vam reći svaki liječnik. UVB zrake oštećuju gornje slojeve kože i mogu ih isušiti i izazvati opekline. Najbolje i najzdravije rješenje vaše dileme je proizvod za samotamnjenje. Na tamnijoj je koži celulit manje uočljiv, a preplanulost možete dobiti i bez nezdravog cjelodnevnog prženja na suncu.

Dodatkom boje poboljšat ćete teksturu kože i dobiti sjaj. slijedite upute kako pravilno koristiti proizvode za samotamnjenje kako biste izbjegli mrlje na odjeći ili neuravnoteženu boju.

3. Znajte kako niste centar pažnje

Sve osobe na plaži neće gledati samo vas i važe rupice celulita! Dok ste vi opsjednuti svojim tijelom i (ne)savršenostima, velike su šanse da drugi nisu. Psiholozima je odavno poznato kako je većina osoba obuzeta mislima o sebi samima, stoga ovdje nema puno prostora za razmišljanje o drugima. Sagledajte ovo objektivno: dok vi razmišljate o svoj tijelu i brinete se zbog sitnica, ne razmišljate o drugima i njihovim tijelima, zar ne?

4. Opskrbite se dodacima

Plaža i šminka ne idu ruku pod ruku, ali su vam zato na raspolaganju mnogi modni dodaci. Nakrcajte ruke narukvicama, sunčanim naočalama zaštitite oči i upotpunite izgled, pareom se zaštitite od sunca i probajte ga kombinirati s kupaćim kostimom i japankama. Ovaj praktični komad možete nositi na mnogo načina koji će ili pokriti ili istaknuti vaše tijelo – pustite mašti na volju!

K. Horvat

 Prati nas na Viber Public Chatu!