Kakve cipele vole poznate žene?

cipele, lady gaga, Noritaka Tatehana

Balerinke, platforme, gladijatorice, s visokom ili vrtoglavo visokom petom, poslovne cipele, zimske čizme, buce, gumene čizme... prosječnu će ženu koštati oko 118.150 kuna za njenog života.

Najvažnija sporedna stvar na svijetu za žene su cipele! Nedavno je britansko istraživanje pokazalo kako prosječna žena u svom ormaru trenutno skriva 19 pari cipela, a svaki ima svoju posebnu svrhu. Zašto bi poznate osobe bile drugačije? Jedina bitna razlika između nas običnih smrtnika i njih je u količini i markicama s imenom dizajnera.

Victoria Beckham

Tko god je vidio barem jednu fotografiju Posh Spice, zna kako gđa. Beckham nikada nije viđena u cipelama s ravnim đonom. Visoke pete su njen sinonim, a za sebe tvrdi kako se u ravnim cipelama ne može koncentrirati.

Vrtoglavo visoke pete već su ostavile traga na njenim stopalima – kazna joj je plantarni fascitis petni trn, tj. bolest donjeg dijela petne kosti nastala kao posljedica oštećenja plantarne fascije, a dovodi do djelomičnog ili potpunog puknuća njezinih vezivnih niti. Sama plantarna fascija je široki ligament koji se pruža s donje strane stopala - od petne kosti, pa sve do prstiju, te održava koštane svodove stopala.

Njeni omiljeni dizajneri su of Christian Louboutin, Manolo Blahnik i Jimmy Choo. 

S obzirom da Posh ponekad djeluje kao hodajuća reklama za dizajnere, odlučila je ovu prednost slave iskoristiti za pokretanje voje modne linije. Uz haljine, naočale i torbice, na redu su cipele.

"Victoriji je dosta promoviranja tuđih brandova. Ako nosi Hermes ili Christiana Louboutina, ljudi će ih kupovati. Pomislila je zašto to ne bi napravila sa svojom linijom", izjavio je izvor blizak pjevačici.

Beyonce

"Volim super visoke cipele koje su trenutno out. Ovisna sam i njima", izjavila je jednom prilikom pjevačica Beyonce Knowles, koja je s majkom Tinom i sestrom Solange pokrenula zajedničku liniju cipela Dereon. Naravno, visoke pete su glavna zvijezda!

Sarah Jessica Parker

Dizajn: Noritaka Tatehana za Lady GaGu

Ako ste gledali ijednu epizodu Seksa i grada, znat ćete kako protagonistkinja serije Carrie Bradshaw živi za cipele s potpisom Manola Blahnika. Parker je i sama poznata kao stilski usklađena i maštovita žena modnog svijeta, a što je stil bez dobrih cipela?!

jednom se prilikom predstavila rečenicom: "Zovem se Sarah Jessica i vlasnica sam sto pari cipela Manolo Blahnik". Dovoljno?

Lady Gaga

Postoji li išta što je luckasta pjevačica obukla na sebe da nije uzrokovalo zgražanje velikog dijela javnosti? U tiradi kinky čizama i cipela, najnoviji par je napravio japanski dizajner Noritaka Tatehana. Posebnost ovih platformi visokih 23 centimetra je što nemaju petu!

"Zanima me povijest i stara kultura. Htio bih ih prenijeti u moderni svijet. Jedinstven i kreativan obllik ovih cipela je iz cipela Kan Pokkuri – klompi izrađenih od praznih konzervi. U prošlosti, japanska djeca su ih izrađivala tako što su provukla vezicu kroz rupe u konzervama. Nakon što su stopala stavili na konzerve, pokušali su hodati, držeći uzicu u rukama", objasnio je japanski dizajner tajnu iza svojih maštovitih cipela.

Koje su vaše omiljene cipele?

K. Horvat

 Prati nas na Viber Public Chatu!