Kakve vam šiške pristaju?

frizura, kosa, siske

Šiške su apsolutni hit već nekoliko sezona za redom i ne čini se kako će skoro sići s top ljestvica frizera.

Nedavno smo vam sugerirali kako odabrati pravu frizuru za određeni oblik lica, a sada su na redu šiške koje daju završni pečat vašem izgledu. One mogu biti razbarušene, pune, stanjene, duge, kratke, ravne ili padati ukoso... Izbora je toliko mnogo i teško je odlučiti se za omiljenu formu jer morate uzeti u oblik lica kojeg će one krasiti.

Izbjegnite greške prije nego li je prekasno: razgovarajte s frizerkom prije nego što se predate njenim škarama i poslušajte savjete stručnjaka.

šiškeOvalno lice

Čelo je visoko i usko, jagodice su naglašene, a brada je zaobljena.

Ako imate ovakvo lice, vama pristaje gotovo svaka frizura, a tako i svaki oblik šiški. Možete odabrati što god želite, guste i duge, kratke i nakošene... Jedino pazite na duljinu – ne bi smjele biti prekratke.

Okruglo lice

Čelo je široko i kratko, jednako kao i brada, a lice podsjeća na krug.

Ovakvom obliku lica najbolje pašu šiške počešljane na stranu kako bi se ublažila širina jagodičnih kostiju. Također probajte "kockasto" ošišane šiške. Ovakav rez će stvoriti kutove i prividno izbrisati okrugli oblik lica.

Četvrtasto lice

Čelo, jagodice i brada su otprilike iste širine.

Ovakvo lice djeluje strogo i muževno jer ima grube, ravne crte, te se u ovom slučaju upravo preporučuju šiške. Strogi dojam možete razbiti i lice ublažiti šiškama počešljanim na stranu ili onima koje lagano padaju ukoso. Kockastost lica kamuflirajte tako da odvratite pažnju od čela na šiške.

Također će slojevite šiške ublažiti izgled lica. Izvucite krajeve ukošenih šiški prema van kako biste otvorili i produljili lice, ali izbjegavajte stvarno velike "valove 70-ih". Vama će pasati i nonšalantno počešljane ravne šiške koje ne smiju biti ispeglane, već slobodno i razbarušeno padati prema očima.

šiškeSrcoliko lice

Čelo je široko i kratko, a brada ja sitna.

Srcoliko lice najljepše krase klasično ravno ošišane šiške. Tako ćete pokriti široko čelo i ublažiti ušiljenost brade. Ako šiške ukosite, prebacit ćete fokus lica s brade na šiške i obraze, što će doprinijeti punoći čela.

Vama također dobro pristaju jako kratke i razbarušene šiške.

Duguljasto lice

Čelo je visoko, vilica je duga, a lice ima oblik kvadrata.

Ako je vaše lice dugo i usko, možete šiškama pozornost skrenuti na oči i skratiti duljinu lica. Najbolje će vam pasati frizura na razdjeljak sa strane, a šiške neka vam padaju niz čelo. One također mogu biti duge i ravne jer ćete tako kamuflirati čelo i skratiti duljinu lica.

Ako se odlučite ukrasiti lice šiškama, morate o njima voditi računa i jednom mjesečno ih skratiti kako bi uvijek bile najbolje duljine.

K. Horvat

 Prati nas na Viber Public Chatu!