Kamo za najromantičniji dan u godini?

par-jesen-sretan-ljubav-1

Valentinovo je iza ugla, a nemate ideje kako ga provesti s boljom polovicom. Ne brinite, Ordinacija.hr je ovdje s top pet prijedloga kamo za najromantičniji dan u godini.

1. Dubrovnik

Britanski The Guardian proglasio je Dubrovnik drugom najpoželjnijom destinacijom za romantični vikend, a mi smo grad sv. Vlahe odabrali kao najromantičnije mjesto ovog Valentinova. Stari grad gospara na UNESCO-vom je popisu Svjetske baštine, što znači da se na svakom koraku može vidjeti nešto od velike važnosti. Prošećite se gradskim zidinama koje okružuju staru jezgru grada, razgledajte Knežev dvor, nekadašnje središte vlade i kneza Dubrovačke republike, popijte toplu čokoladu na Stradunu i odmjerite hrabrost i srčanost legendarnog Orlanda. Tvrđava Lovrijenac poznata je kao mjesto održavanja predstava za vrijeme Dubrovačkih ljetnih igara, a mnogi se mladenci odluče reći sudbonosno da upravo na ovoj lokaciji.

2. Verona

Verona je grad najpoznatijih svjetskih ljubavnika koje je ovjekovječio William Shakespeare, Romea i Julije. Njihovi su domovi postali velika turistička atrakcija i nezaobilazna destinacija putnika koji se odluče provesti karneval u Veneciji. Zagrlite se ispod Julijinog balkona u ulici Cappello i posjetite Romeov dom u ulici Arche, te na taj način osvjedočite stvarnosti ovih tragičnih likova.

Veronska Arena, treći po veličini očuvani rimski amfiteatar izgrađen oko 30. godine, također je jedan od zaštitnih znakova grada zaljubljenih. Pronađite i vi svoju ljubavnu priču u mnogim renesansnim dvorcima i palačama.

3. Gorski kotar

Što je bolje za zaljubljene nego romantični bijeg iz užurbanog grada u netaknutu prirodu? Gorski kotar čuva mnoge tajne u obliku planinskih kuća, koliba i pansion koje tek treba otkriti. Mnogi ugostitelji nude domaće specijalitete poput divljači, gulaša i slastica kojima se možete dodatno zagrijati ako vas snijeg zamete. Uživajte u zimskim radostima skijanja, sanjkanja, grudanja, klizanja, ili se grlite ispred pucketave vatre iz kamina, okruženi snježnom šumom.

Doživite pravo lice zime u idiličnom okruženju Nacionalnog parka Risnjak, saznajte zašto je kanjon Vražji prolaz tako nazvan i uživajte u pogledu na prekrasnu dolinu rijeke Kupe i sela susjedne Slovenije sa Orlovih stijena.

4. Opatija

Zašto ne biste spojili vikend zaljubljenih i dane maškara na jednom od poznatijih hrvatskih karnevala? Smještena ispod planine Učka, Opatija nudi mnoga mjesta za zaljubljene: uređene parkove, osvijetljeno šetalište (lungomare 12 km) i fontane okvir su za vile i hotele u koje se može smjestiti do 6.000 gostiju. Kontrasti mora i planina, zelenila parkova i plavetnila mora, starih građevina i suvremenog komfora, bučnih zabavišta i tihih izletišta čine Opatiju i njenu okolicu privlačnim stjecištem turista u svako godišnje doba.

"Kraljica turizma", "Biser Jadrana" ili ""Prva dama" samo su neki nadimci Opatije, koja je svojom elegancijom i mikroklimom osvojila mnoge. Austrijska vlada službeno je proglasila Opatiju prvim morskim klimatskim lječilištem na Jadranu 1889. godine, a skrivajući se od hladne bečke zime, austro-ugarsko ju je plemstvo pretvorilo u centar mondene zabave i odmora.

5. Spa udvoje

Ovog se Valentinova prepustite uživanju u ljepotama spa i wellness tretmana u paru. Mnogi hoteli nude paket aranžmane s popustom za parove povodom dana zaljubljenih, iako ćete se za njih morati dobro potruditi jer je većina razgrabljena, javljaju nam putničke agencije. Međutim, ne morate otputovati u neko drugo mjesto kako biste se revitalizirali – to možete napraviti i u svom gradu ili kod kuće. Masaža toplim kamenjem, tretman čokoladom, tajlandska masaža koja raspršuje stres, indijska masaža glave koja priziva osjećaj blaženosti ili odmor u jacuzzi kadi s čašom vina može biti vaš recept za savršeno Valentinovo.

K. Horvat

 Prati nas na Viber Public Chatu!