Koliko kozmetike vam je doista potrebno?

krema-lice-njega-zena-pjegice-lijepa2

Kada se radi o beauty proizvodima, veličina doista jest važna. Ako nanosite više nego što je vašoj koži potrebno bespotrebno trošite novce, a ako nanosite premalo i vaše tijelo pati.

Krema za oči

Koliko točno proizvoda trebate nanijeti na lice  i tijelo?

Krema za lice

Veličina: dva kikirikija
Kako pravilno nanijeti: Krema za lice kožu čini glatkom. Kako biste ju pravilno nanijeli, prvo operite lice i dok vam je koža još lagano vlažna (ali ne mokra), umasirajte kremu na lice u količini koja odgovara zrnu kikirikija. Drugi dio kreme jednake količine nanesite na vrat. Kada je koža vlažna, krema se bolje upija u lice, a ako je uz to obogaćena glicerinom, koža će dulje zadržati vlagu u stanicama.

Podloga

Veličina: čepa od boce
Kako pravilno nanijeti: Kako biste izbjegli žbukani izgled i previše slojeva na licu, izlijte podlogu na vanjsku stranu ruke (u količini koja odgovara čepu od boce) i koristite prste kako biste ju nanijeli prvo na čelo i nos. Zatim prst umočite u preostali dio podloge i razmažite ju preko obraza i brade, izglađujući vidljive prijelaze na čeljusti i upijajući boju u vrat. Toplina vaših prstiju zagrijat će proizvod, te će on bolje "sjesti" na kožu. Ako ne volite koristiti prste, upotrijebite spužvicu za nanošenje podloge.

Krema za sunčanjeKrema za zaštitu od sunca

Veličina: tri zrna grožđa
Kako pravilno nanijeti: Podijelite tijelo na tri dijela i koristite količinu kreme koja odgovara najmanje zrnu grožđa. Pri dio utrljajte u noge i stopala, drugi dio (zrno grožđa) utrljajte na torzo i leđa, a treći na ruke, vrat i lice. Ako ste visoki ili širi, ne morate štedjeti i ograničiti se na isključivo ovu količinu. Također, kremu za zaštitu od sunca nanesite ponovno svaka dva sata.

Krema za oči

Veličina: zrna graška
Kako pravilno nanijeti: Kreme za oči mogu biti prilično skupe. Nasreću, za pravilnu njegu dovoljna vam je i mala količina – odnosno ona koja je jednaka zrnu graška. Četvrtinu kreme utapkajte ispod donje trepavice, od unutarnjeg kuta prema van. Ova će kretnja rastjerati tekućinu koja se skuplja ispod oka i uzrokuje otečenost. Na dijelu iznad oka cirkulacija se kreće u suprotnom smjeru, pa utapkajte drugu četvrtinu kreme na kost obrve, izvana prema unutra. Ponovite na drugom oku, s drugom polovicom (zrna graška) kreme.

Korektor

Korektor za podočnjake

Veličina: Tic-Tac bombona
Kako pravilno nanijeti: Kao što je mali Tic-Tac dovoljan za osvježavanje daha, tako je i jednaka količina korektora dovoljna za prikrivanje podočnjaka. Malo korektora stavite na prst i uz pomoć kista napravite tri do četiri točkice ispod oka – jednu u sredini i ostale prema vanjskom i unutarnjem kutu oka. Prstima zatim dobro utapkajte korektor, a postupak ponovite ako se plavilo i dalje probija.

Krema za stajling kose

Veličina: za tanju kosu veličina manje, za deblju veće, kovanice
Kako pravilno nanijeti:
S ovakvim kremama morate biti oprezni. Ako nanesete previše izgledat ćete masno i sjajno. Na ruku nanesite kremu koja je jednaka veličini kovanice (manje ili veće, ovisi o kvaliteti kose) i ravnomjerno protrljajte među dlanovima. Ruke zatim provucite kroz vlažnu kosu, počevši malo nakon korijena kose. Kosu rukama povucite u rep i proizvod nanosite polako prema vrhovima kose. Ako kremu nanosite na suhu kosu, onda to učinite po gornjem sloju vlasi, kako biste kontrolirali elektricitet i dali joj dodatni sjaj.

D. Š.

 Prati nas na Viber Public Chatu!