Kosa puna elektriciteta – što učiniti?

kosa-lijepa-elektricitet-zena

Zbog naglih promjena temperatura pri izlasku iz toplih prostorija na hladan zrak, kosa je puna statičkog elektriciteta. No, temperatura nije jedini uzročnik elektriciteta u kosi.

Ponekad je oštećena kosa uzrok elektriciteta. I bojenje kose može imati jednak učinak - jednom kada je kosa obojena, lišena je prirodnih masnoća koje ju štite od vanjskih oštećenja. Ponekad i pretjerano češljanje može uzrokovati elektricitet, kao i pretjerana količina vlage u zraku.

Neovisno o uzroku "neposlušne kose", važno je tijekom zime, ali i ostalih godišnjih doba kosi pružiti pravilnu i potrebnu njegu! Donosimo male savjete kojima ćete ukrotiti neposlušne vlasi i spriječiti nepotreban elektricitet:

  • FenKad god sušite kosu fenom, izvor topline držite najmanje 20 cm udaljene od glave. Frizeri zbog suhog zraka preporučuju barem jednom tjedno korištenje šampona koji dubinski čiste kosu od nataložene prljavštine.
  • Nemojte pretjerivati s pranjem kose jer ćete ju tako lišiti ulja i uzrokovati pretjerano isušivanje.
  • Nanesite balzam na kosu nakon svakog pranja kako biste joj vratili vlagu. Kosa će tako biti meka, sjajna i zaštićena.  Ako se radi o bojanoj kosi, preporuuju se dubinski tretmani regeneracije.
  • Izbjegavajte sušenje kose fenom, kada god možete. Umjesto toga, kosu pustite da se osuši prirodno - ako ne u potpunosti, barem do pola.
  • Redovito posjećujte frizera kako biste uklonili ispucale vrhove. Kosa koja je ispucala i oštećena također je i sklonija elektricitetu. 
  • I za kraj, na kosu uvijek nanesite proizvod protiv elektriciteta. Takvi preparati sadrže silikone koji kosi osiguravaju zaštitu.

Najbolji način na koji možete stati na kraj elektricitetu je održavanje zdravlja kose i pravilna njega.

D. Š.

 Prati nas na Viber Public Chatu!