Ljepša kosa u nekoliko minuta!

Kosa, njega, regenerator, pakung

Danas su nam dostupne mnoge prirodne i kupovne maske za sve tipove kose.

Osim maski koje možete sami napraviti kod kuće, preporučljivo je ponekad otići kod frizera jer oni često raspolažu maskama koje ne možete naći u slobodnoj prodaji, a koje su često koncentriranije i efikasnije.

Bitna razlika između prirodnih maski, koje pravimo kod kuće, i kupovnih je u tome što prirodne maske nanosimo na suhu, a kupovne na mokru kosu. Bez obzira na vrstu maske koju koristite, uvijek nakon pranja kosu prvo dobro posušite ručnikom, pa tek onda nanesite masku. Ukoliko imate više vremena, stavite na glavu kapu za tuširanje ili vrećicu kako bi maska još bolje djelovala.

Ne nanosite maske na korijen kose jer se korijen tako brzo masti, a osim toga, nema potrebe tek izraslu "mladu" kosu tretirati kemikalijama. Nakon isteka vremena djelovanja, masku obavezno dobro isperite. Ukoliko je temeljito ne isperete, nećete dodatno nahraniti kosu, već će se ona dodatno umastiti.

Maske možete nanositi jedan do dva puta tjedno, a ukoliko vam je kosa izrazito oštećena bojanjem i drugim tretmanima, možete je slobodno koristiti nakon svakog pranja umjesto balzama za kosu.

B. Mrak

 Prati nas na Viber Public Chatu!