Make-up četkice: malim pomagalima do savršenog izgleda

Makeup, sminka

Osnovne četkice koje bi svaka žena morala imati u kozmetičkoj torbici uključuju: četkicu za korektor, tekući puder i onaj u prahu, četku za rumenilo i nekoliko manjih primjeraka za sjenilo.

Prirodne ili sintetičke?

Za puder u prahu upotrijebite četku od prirodne dlake. Njihova će vas gipkost spriječit u nanošenju prevelike količine šminke. Ako si ne možete priuštiti pravu dlaku, odličan izbor su i četkice od taklon dlake. Riječ je o vrsti sintetičkih vlakana koje karakterizira posebna mekoća i mogućnost upijanja. Ove vrste četkice su odličan izbor za nanošenje tekućeg pudera. Zamijenite svoj četke kad se metalni dio počine odvajati od drške te kad dlake počnu ispadati.

kVeličina je važna

Za tekući puder odaberite veliku sintetičku četku, a za korektor, čvrstu četkicu s mekanim dlačicama koji će vam olakšati ravnomjernije nanošenje proizvoda. Puder u prahu je najbolje nanositi velikom, mekanom četkom, koja će ga ravnomjerno rasporediti na potrebnim mjestima. Za rumenilo izaberite mekanu četkicu srednje veličine. Oči ćete najjednostavnije osjenčati i naglasiti četkicom zaobljenih dlačica, dok su za oblikovanje obrva najprikladnije plosnate četkice odrezane pod kutom.

Čistoća prije svega

U idealnoj bi situaciji četke trebalo čistiti nakon svake uporabe. U stvarnom svijetu, dovoljno će biti jednom tjedno ili jednom mjesečno, ovisno koliko često ih upotrebljavate. Ako je vaša koža masna ili puna prištića, četkice za nanošenje šminke treba prati i češće. Kako biste s njih skinuli svu prljavštinu smočite ih te dobro očistiti posebnim sredstvom za dezinfekciju. Možete ga kupiti u većini parfumerija. Nakon što ste isprali svaki višak, četku položite na ravnu površinu ili ju držite s dlakama okrenutim prema dolje kako se voda ne bi slijevala u metalni dio.

 

K. R.

 Prati nas na Viber Public Chatu!