Male tajne baršunastih dlanova!

ruke-dlanovi-njega-3

Ruke i dlanovi "najmarljiviji" su dijelovi tijela – podložni su stresu i teškom radu. Poželjno ih je nagraditi s malo njege i tetošenja, posebice ako je u pitanju oštećena i iritirana koža.

Pritom se nemojte usredotočiti samo na ruke, koje dobro možete zaštiti i običnom kremom s UV zaštitom. I dlanovi lako postaju grubi i ispucali. A jednom kad se to dogodi,  teško im je vratiti stari sjaj i mekoću.

Baršunasti dlanoviVaši dlanovi svakodnevno su opterećeni kemikalijama koje koristite prilikom kućanskih poslova, a dodatno im štete i zimski uvjeti i hladno vrijeme. Nasreću, postoji niz malih savjeta i trikova kojima možete spriječiti žuljevite i grube dlanove - čak i ako su vam "po ruke naporni poslovi dio svakodnevice!

1. Pomiješajte šećer s bilo kojim uljem (iako je najbolje maslinovo) i smjesom "operite" i izmasirajte dlanove. Ruke zatim operite toplom vodom i lagano ručnikom upijte višak vode.

2. Nekoliko kapi limunovog soka pomiješajte s nekoliko kapi glicerina i dodajte u toplo mlijeko. Smjesom dobro izmasirajte ruke – pomaže kod grube, ispucale i oštećene kože.

3. Iscijedite sok jednog krumpira i nanesite ga na dlanove - nakon nekog vremena isperite toplom vodom. Za bolji učinak s krumpirom možete izmiješati mlijeko i med.

4. Pomiješajte zobeno brašno i maslinovo ulje s vodom, dok ne dobijete glatku smjesu. Ovako pripremljenu "masku" nanesite na ruke, ostavite 30 minuta i isperite toplom vodom.

5. I za kraj možete isprobati i ovaj jednostavan trik za koji vam nisu potrebni dodatni sastojci! Ruke i dlanove nekoliko minuta masirajte kokosovim ili maslinovim uljem, i isperite mlakom vodom.

D.Š.

 Prati nas na Viber Public Chatu!