Muškarcima se ne sviđa šminka na vašem licu

sminka, sminkanje, olovka za oci, kistevi za sminkanje

Iako je šminka jedna od dražih ženskih zanimacija kada su u pitanju ljepota i uređivanje, ona je prva na muškoj listi nepoželjnih karakteristika nježnijeg spola.

Ako se veselite uređivanju za sljedeći spoj: blještavom sjenilu, tušu za oči, maskari, ružu i rumenilu, možda je vrijeme za drugi pristup. Barem tako tvrde muškarci. Prema najnovijem britanskom istraživanju, njima se više sviđaju prirodnije žene bez imalo šminke.

Svaki bi peti muškarac htio da njegova odabranica smiri strasti kada je u pitanju šminka, dok svaki deseti ne bi volio vidjeti nimalo šminke.

Njihova "top lista najomraženije šminke" uključuje umjetne trepavice, ostatke ruža na zubima, olovku za oči koji je ponovo popularizirala pjevačica Amy Winehouse, tamnu olovku za usta i popunjavanje obrva.

"Za mnoge muškarce šminka može biti prepreka između njih i partnerice, te se čini kako jednostavno više vole prirodne žene", tvrdi glasnogovornik kompanije St. Ives koja je provela istraživanje.

Iako znaju što im smeta kod žena koje se vole uređivati, "lickati" i šminkati, srame se ili boje to priznati svojim odabranicama. Upravo je nedostatak komunikacije najveći problem, jer su pripadnice nježnijeg spola priznale (istraživačima, ali nikako i svojim partnerima) da se šminkaju kako bi sakrile nesavršenosti na svojoj koži. Kada bi znale da su ljepše svojim partnerima bez ičega na licu, sigurno bi se manje brinule oko svoga izgleda.

Međutim, čak ni ovakvi rezultati istraživanja ne mogu mnogim ženama oduzeti uživanje i zadovoljstvo koje osjećaju zbog "igranja" sa šminkom.

Čak se 39 posto ispitanica boji same pomisli buđenja pored partnera bez šminke, dok 15 posto žena ne izlazi iz kuće bez ičega na svom licu.

Najomraženije vrste šminke:

1. Ruž na zubima

2. Previše rumenila

3. Debeli sloj podloge

4. Razmazana maskara i olovka za oči (tzv. panda oči)

5. Grudičasta maskara

6. Blještavi ruž

7. Vidljiv prijelaz podloge na čeljusti

8. Svijetlo plavo sjenilo

9. Popunjene obrve

10. Tuš za oči a la Amy Winehouse

K. Horvat

 Prati nas na Viber Public Chatu!