Nail trend 2011. – ispucani lak za nokte (krakle)

krakle lak za nokte zena

Dosta vam je običnih lakova za nokte i želite nešto novo, neki zanimljiv i moderan dizajn? Ako je tako, onda možete isprobati trend koji od kraja prošle godine ima sve veću popularnost – "ispucani" lak za nokte, koji proizvođači originalno nazivaju crackle, crash, shattered ili graffiti.

Čini se da nail art dizajn sve više širi svoje granice i danas ne postoji doslovno ništa što ne možete učiniti kada je u pitanju nail art. A jedan od najnovijih trendova koji dobiva na popularnost je "krakle" nail art. Ova tehnika koristi poseban lak za nokte koji daje ispucan/išarani efekt – otprilike kao i kod predmeta ukrašenih decoupage tehnikom. Rezultat je potpuno divlji i moderan nail art, a kombinacije koje se mogu postići beskrajne.

IsaDora Graffiti Nails

Ovi inovativni lakovi dolaze u mnogo boja, no najčešće se koriste bijela i crna. Oni se mogu koristiti kao gornji sloj za bilo koju nijansu lakova, a rezultati su svaki put jedinstveni bez obzira na boje. Od mekih pastel boja do šljokastihi nijansi ili mat lakova, sve je moguće s ovom vrstom nail arta i što je najvažnije – veoma je jednostavno i nije vam potrebna "umjetnička crta" kako biste sami napravili zanimljivu umjetnost na noktima.

Gdje se mogu nabaviti ovi lakovi?

Sve više velikih i poznatijih proizvođača ili je izdalo ovu vrstu lakova ili će ona uskoro stići. Kod nas se svuda može pronaći Alessandrov Go Magic Royal Crash Nail Polish Set u zlatnoj ili srebrnoj varijanti (doduše lak za gornji sloj je crne boje, pa ga možete koristiti i na bilo kojem drugom laku koji već imate kod kuće). Što se ostalih tiče IsaDora ima svoj Graffiti nails, svoje "kolekcije imaju i OPI i China Glaze, a tu je i P2 crackling top coat.

Katy Perry za OPI

Serena Williams je pomogla stvoriti nevjerojatan "dvojac" lakova za nokte za OPI - Glam Slam kolekciju za nokte koja do sada predstavlja zelenu bazu i gornji ispucani crni lak. U pripremi su još tri nove nijanse. I Katy Perry se također udružila s tvrtkom OPI i kreirala vlastitu liniju lakova za nokte koja također sadrži crni krakle lak. Crvena, zelena, tirkizna, bijela, roza i žuta samo su neke od baznih boja koje možete koristiti kako biste najbolje istaknuli krakle efekt.

Kako se nanosi ovaj lak?

Veoma jednostavno. Prvo nanesite bazni lak, dakle boju koju želite da se vidi ispod pukotina.

Pričekajte da se lak dobro osuši, a nakon toga gore nanesite krakle lak. Njega ćete morati dosta brzo nanijeti jer se jako brzo suši. Što ga u debljem sloju nesete to će biti veće ispucale površine. Čim taj lak nanesete već nakon nekoliko sekundi vidjet ćete kako se formiraju ispucani oblici. Na kraju možete nanijeti još gornji prozirni lak za sjaj. I to je sva mudrost.

                     krakle lak

Ako na jednostavan način želite stvoriti interesantan, otkačeni nail art – onda svakako morate ovo isprobati. Vještina koja je potrebna za stvaranje ovog looka na noktima je zbilja minimalna – ako znate obično nalakirati noke, onda ćete moći i ovo. Sada još samo morate nabaviti taj lak i baciti se na kombiniranje svojih omiljenih boja i lakova za neobični nail art koji će svakako privući pozitivnu pažnju.

Izvor: Žena.hr

 Prati nas na Viber Public Chatu!