Najbolje maske za svaki tip kože

maska-za-lice-spa1

Vjerojatno ste i sami svjesni kako nisu sve maske za lice pogodne za sve tipove kože. Donosimo male savjete koji vam mogu pomoćiu. da pronađete najbolju masku za svoj tip kože - bilo da se radi o masnom, suhom, mješovitom ili normalnom ten.

Ukoliko niste, vrijeme je da svoju kožu počastite sljedećim - pravilno odabranim - maskama!

Voćna maskaHidratacija za suhu kožu

Osobe sa suhom kožom više pažnje trebaju posvetiti hidrataciji i vlaženju kože. Birajte maske koje osiguravaju dovoljno nutritivnih sastojaka i štite od dodatnog isušivanja i oštećenja.  

Većina maski za suhu kožu na licu treba biti najmanje 10 minuta jer ju pore postepeno upijaju. Nakon toga, maska se treba odstraniti vlažnom maramicom. Hidratantne maske suhu će kožu učiniti glatkom i nježnom. Suha koža voli aloe veru, a ako odlučite sami napraviti masku, probajte avokado, sok od naranče i kamilicu.

Izbjegavajte maske koje uzrokuju napetost i zategnutost kože i uvijek pogledajte koje sastojke proizvod sadrži.

Glina za masnu kožu

Masna koža kritičnija je od drugih tipova kože. Osobe koje imaju masnu kožu sklone su aknama i začepljenim porama, pa trebaju masku koja čisti i vrši piling kože u isto vrijeme.

Maska od gline

Maske od gline odličan su izbor ako imate masnu kožu. Masku uključite u redovitu beauty rutinu, jer glina čisti i otvara pore, odstranjuje pretjeranu masnoću i sprječava pojavu mitesera.

Masku od gline koristite jednom ili dva puta mjesečno, nanesite na lice, ostavite 15 minuta i odstranite mlakom vodom. Ako ste skloni sami raditi domaće maske, bjelanjak, sok od limuna, med i jagode odlično djeluju na masnu kožu.

Kombinirajte za mješovitu kožu

Mješovita koža je najproblematičniji tip kože. Osobe s ovim tipom kože imaju dosta problema i probaju niz proizvoda dok ne nađu onaj koji im odgovara - najčešće se radi o kombinaciji različitih maski za različita područja lica.

Ipak, glina najbolje djeluje, jer je mogu koristiti i osobe sa suhom i osobe sa masnom kožom.  Mješovita koža zahtijeva i čišćenje i hidrataciju u isto vrijeme. Oni koji se odlučuju na domaće tetmane mogu koristiti med, ružinu vodicu i jogurt.

MaskaNormalna koža voli sve

Normalna je koža najzahvalnija, pa problema s odabirom prave maske za lice gotovo da i nema. Probajte razne proizvode i sami odredite što vam zapravo najbolje odgovara.

Stručnjaci savjetuju odabir maski koje izvlače prirodni sjaj lica i učvršćuju kožu. Također se ne morate brinuti radi li se o kremi, gelu i peel off maski – normalna koža voli sve. 

D.Š.

 Prati nas na Viber Public Chatu!