Nevidljivi grudnjak postavlja se ispod kože!

dekolte, grudnjak, grudi

Dosta vam je vidljivih naramenica grudnjaka, koje redovito upropaste elegantnu toaletu ili topić, neprilagođenih veličina koje vire iz dekoltea i urezane kože ispod ruku?

Zaboravite na grudnjake bez naramenica ili silikone, rješenje za vas stiže u obliku nevidljivog grudnjaka! Ovaj je grudnjak zaista nevidljiv jer se postavlja – ispod kože!

Estetski su kirurzi razvili unutarnji sustav Breform, spužvastu mrežu koja se postavi ispod kože i djeluje poput grudnjaka. Tuljasta mrežica od poliestera se šavovima povezuje s masnim tkivom koje leži nad samim tkivom grudi, te tako stoji na mjestu i obgrljuje same dojke, istovremeno ih podižući.

"S vremenom, gravitacijom i pritiscima na tkivo, koža se rastegne i grudi počnu padati. Breform podupire tkivo grudi i stavlja ih u novi položaj. Ova je mrežica sigurna i ne može se napipati ispod kože- u stvari se radi o tankom sloju spužve, no on ima dovoljno snage kako bi mogao poduprijeti tkivo dojki", objasnila je Fiona Court, konzultantica kirurgije grudi za Daily Mail.

Osim što mnogim ženama može pružiti zadovoljstvo zaborava na "prave" grudnjake, Court ističe kako bi nevidljivi grudnjak mogao pomoći i ženama koje su prošle raditerapiju ili majkama koje su nakon trudnoće izgubile svoju čvrstoću grudiju: "Mnogim ženama nedostaje samopouzdanje zbog problema s dojkama, primjerice nakon poroda kada se više ne osjećaju ženstveno".

Ističe se kako je više od 600 žena podvrgnuto postupku postavljanja unutarnjeg nevidljivog grudnjaka, a nizozemski su znanstvenici pratili njih 170 kroz razdoblje od četiri godine, za koje vrijeme nisu ustanovili ozbiljnije komplikacije.

Kirurzi vjeruju kako će ovaj "sustav" trajati dulje nego implantati, čiji je rok trajanja obično deset godina.

Ukoliko se odlučite na nevidljivi grudnjak, koji svoje korijene vuče iz Južne Afrike, morat ćete biti spremni za njega izdvojiti nešto manje od 52.000 kuna.

 K. Horvat

 Prati nas na Viber Public Chatu!