Noćna krema radi dok vi spavate

krema s maslinovim uljem

Nanošenje noćne kreme trebao bi biti dio rituala njege lica svake žene nakon 30. godine. Ove su kreme posebno napravljene kako bi njegovale i poboljšale kožu dok vi spavate.

Noćna njega se posebno odnosi na osobe čija koža pokazuje prve znakove starenje. Sitne bore oko očiju više nisu toliko sitne, crte oko ustiju su svakim danom dublje, a koža gubi elastičnost i svježinu.

krema za liceKako vaša koža ne bi bila suha i izgledala beživotno, upregnite noćne serume ili kreme koje će imati dovoljno vremena djelovati na ove neprijatelje vaše ljepote.

Istraživanja su pokazala kako se sposobnost kože za apsorpcijom aktivnih sastojaka kreme pojačava noću. Dok spavamo, koža pojačano gubi vlagu i upravo je važno u to vrijeme nadoknaditi izgubljenu hidrataciju. Aktivni sastojci krema se upijaju, njeguju kožu lica, te popravljaju oštećenja prouzročena slobodnim radikalima, šminkom, nečistim zrakom ili sunčevim zrakama.

Koja je razlika između dnevne i noćne kreme?

Glavna razlika između dnevne i noćne kreme su njihovi sastojci. Dnevne kreme su lakše teksture i sadrže sastojke koji štite kožu od UVA i UVB zraka. S druge strane, noćne kreme se više brinu oko anti-aging učinka koji stimulira obnovu stanica, vraća elastičnost i smanjuje pojavu bora. Teže su i gušće teksture.

Noćne kreme njeguju kožu lica, hidratiziraju, pospješuju stvaranje kolagena, poboljšavaju cirkulaciju, zaglađuju kožu, obnavljaju stanice kože, čine kože mekšom i podatnijom, te sprječavaju razvlačenje kože.

Kako odabrati noćnu kremu?

krema za lice

Ista pravila vrijede kao i pri odabiru dnevne kreme. Svaki tip kože zahtijeva drugačije sastojke. Ako je krema pregusta ili premasna, mogla bi začepiti vaše pore. Tada kože ne može disati i postaje zagađenijom.

Ako ste u 30-ima, probajte bogatu noćnu kremu koja sadrži anti-aging sastojke retinol, kolagen, amino kiseline, ceramide, vitamine i AHA kiseline. Za dodatnu njegu koristite anti-aging kremu za područje oko očiju koja će se pozabaviti boricama oko kapaka.

U 40-ima koristite noćnu kremu koja tretira duboke bore, sprječava otečenost kože i njeno razvlačenje. Od sastojaka potražite kolagen, retinol, ceramide, peptide, lipide, pantenol, ekstrakt soje, aromatična ulja i vitamine.

Kako nanijeti noćnu kremu?

Postupak je isti kao i kod dnevne kreme. Prvo očistite sve tragove šminke, masnoće i prljavštine koji su se nakupili tijekom dana. Tonikom suzite pore, te na suho lice nanesite noćnu kremu laganim, kružnim pokretima. Kremu napravljenu posebno za područje oko očiju nanesite ispod kapka u nekoliko točkica i nježno umasirajte.

K. Horvat

 Prati nas na Viber Public Chatu!