Odaberite haljinu prema obliku tijela

haljina, soping, kupovina2

Pravi odabir odjeće je pola dobrog izgleda, a koji stil će najbolje istaknuti vašu figuru potražite u sljedećim redcima.

Ako imate izražene bokove, a uži struk za vas su haljine koje prate liniju vašeg tijela. Koristite marame, pelerine i košulje – haljine s velikim remenima. Izbjegavajte lepršave i jako uske haljine.

crna haljinaZa vas je prikladna pletena odjeća i mekane tkanine koji lijepo padaju. Za mršaviji izgled pokažite i malo kože, otkrijte noge ili dekolte.

Ako ste nižeg rasta za vas su jednostavne haljine. Također odgovaraju haljine – košulje te sve što nije prekičasto. Izbjegavajte duljinu u razini koljena, sve ispod i iznad je prihvatljivo. Koristite vertikalne detalje poput gumbi i šavova. Jednobojne haljine će vas činiti mršavijima.

Ako ste više dječačkog izgleda, svoju ženstvenost naglasite haljinama sa izraženim remenima ili onima koje su „A“ oblika.

Izbjegavajte jednostavne haljine, ili one jako široke. Preporučeni su i naborani komadi odjeće.

Izražene grudi, česti ponos ženskog tijela, ponekad znaju zadavati muke. Kako bi to sve izgledalo primjereno odaberite haljinu koja je otvorena prema ramenima, ali ne naglašava dekolte. Izbjegavajte haljine „A“ oblika i tunike. Pokušajte sa malo širim haljinama od struka naniže kako biste ujednačili gornji i donji dio tijela.

Ipak i male grudi znaju biti problem. Lijepo ih istaknite haljinama na naramenice i uskim haljinama sa dolčevitom. Također bilo što nabrano u predjelu grudi će pomoći.

dekolteAko imate malo veći trbuh, naravno nije pametno naglasiti liniju, pokušajte sa haljinama „A“ oblika, balon – haljinama i sakoima u boji haljine. Prebacite pažnji sa trbuha na dekolte koristeći zanimljiv nakit.

Za žene koje imaju mali trup, a dugačke noge odaberite haljinu koja je remenom opasana ispod struka. To će dati perspektivu dužeg trupa. Duboki „V“ izrez će također lijepo izgledati.
Teški materijali s dodatcima na haljini su nisu dobar izbor.

Ako je obrnuta situacija, te imate kraće noge, a duži trup pokušajte na bilo koji način naglasiti struk, znači haljine stisnute u predjelu trbuha su najbolji izbor. Birajte i haljine koje su do koljena.

Izvor: She.hr

 Prati nas na Viber Public Chatu!