Osmijeh - najbolji trik za nanošenje rumenila

Rumenilo šminka koža lice make up šminkanje shutterstock 77751220

Dašak rumenila jedan je od najboljih trikova da umorno i(li) blijedo lice začas živne. Malo boje na obrazima donosi svježinu i zdrav sjaj, vizualno “omekšava“ i ujednačuje crte lica.

Ključna je riječ malo jer rumenilo treba izgledati prirodno, stopiti se s kožom bez oštrih i napadnih prijelaza.

Nanošenje rumenila na obraze u pravilu je završni potez u šminkanju koji povezuje make up u skladnu cjelinu. Pritom rumenilo treba biti usklađeno s bojom i tonom kože.

  • Vizažisti kao najbolji izbor često preporučuju onu nijansu rumenila koja odgovara boji obraza kad se koža prirodno zarumeni.
  • Načelno, svjetloputim ženama pristaju nježniji tonovi ružičaste i boje breskve, a na tamnijoj puti dobro izgledaju i dublje, smjelije nijanse koje otvorenije “vuku“ na narančasto.
  • Oblik lica određuje kako ćete nanijeti rumenilo. Za pravilno, ovalno lice vrijedi poznata preporuka da se rumenilo nanosi kružnim pokretima kista unutar trokuta između tri određene točke: vrh jagodične kosti - donji rub sljepoočnice - rub uha.
  • Za “omekšavanje“ četvrtastog lica preporučuje se rumenilo tik ispod jagodica obraza, u potezu prema sljepoočnicama. 
  • Za izduživanje okruglog lica nanesite rumenilo duž jagodične kosti, također u potezu prema sljepoočnicama.
  • Nanosite rumenilo s osmijehom! Vizažisti kažu da se na nasmijanom licu najlakše uočavaju obrazi i jagodične kosti.

Nova rumenila sadrže visoke koncentracije pigmenata, a ipak su prozračna i nježna poput svile. Često su obogaćena blistavim česticama koje hvataju svjetlost te vizualno omekšavaju i ujednačuju crte lica.  

Ovo sigurno niste znali o maskari! 

I.V.

Foto: Shutterstock 

 Prati nas na Viber Public Chatu!