Ove maske od rajčice štite vašu kožu od vjetra i zime

Shutterstock 633824966

Ove maske od rajčice će čuvati ljepotu vaše kože od hladnoće

Toliko smo o tome pisali da vjerojatno već svi znate da svaka sezona donosi svoje zamke kada su zdravlje i ljepota kože u pitanju. 

Pravilna njega i zaštita kože lica su pravilan način obrane od sušenja, crvenila i pucanja kože, a ako ste raspoloženi, možete sami napraviti maske od rajčice koje će djelovati kao jak zaštitnik od svih promjena koje donose hladni zrak i vjetar. 

Antioksidanti iz rajčice obnavljaju površinski sloj kože tako što pojačavaju cirkulaciju krvi kroz nju. 

Maska od rajčice i meda

Ova maska koži vraća vlažnost, a med se smatra prirodnim ovlaživačem  koji pomaže održati hidrataciju kože tijekom cijelog dana. Osim toga, antioksidanti u oba sastojka rješavaju kožu od svih nečistoća, potiču obnovu i štite od upala.

Priprema: Izrežite rajčicu u male komadiće. Zatim ih zgnječite te dodajte oko 2 žličice meda. Nakon čišćenja lice nanesite ovu masku te ostavite da djeluje 20-ak minuta. Isperite mlakom vodom i namažite omiljenom kremom. Ponovite svaki tjedan ovaj postupak. 

Maska od rajčice i jogurta

Probiotici koji se nalaze u jogurtu djeluju tako da poboljšavaju teksturu vaše kože. Jogurt također pomaže pri vlaženju kožu tako da ona ostane meka i glatka. Antioksidansi u spomenutim namirnicama pomlađuju kožu.

Priprema: Pomiješajte zrelu rajčicu s 3 žličice običnog jogurta. Namažite sloj paste na lice i ostavite da djeluje 10-5 minuta. Isperite pomoću tople vode. 

A. A.

Foto: Shutterstock

 Prati nas na Viber Public Chatu!