Prirodnim preparatima vratite sjaj koži!

maska od krastavaca

Voće i povrće je neizostavno ako se želite zdravo hraniti, a mnogi stručnjaci ga preporučuju i stavljaju u proizvode za njegu kože.

Voće sadrži alfa-hidroksi kiseline koji vraćaju sjaj i ljepotu koži. Jabuke i grožđe sadrže maličnu kiselinu, a limun i naranča citrusnu kiselinu, koja je također dobra za kožu. Voće koje se koristi u proizvodima za njegu kože i maskama djeluje kao tonik, te pomlađuje i osvježava lice. Redovito korištenje ovakvih maski vraća licu prirodan, zdravi sjaj.

JabukaVoćne i povrtne maske možete koristiti u svakoj dobi i za svaki tip kože jer osim što čiste i toniraju, maske koži osiguravaju potrebne hranjive tvari. Tajna je jedino u odabiru voća, koje mora odgovarati tipu kože.

Naranča:

Kora naranče u kombinaciji s mlijekom može se koristiti kao piling za lice i tijelo. Sok od naranče pomiješan s mliječnom kremom ili mlijekom izvrsno hrani i vlaži suhu kožu. Osobe s masnom kožom mogu koristiti masku napravljenu od narančinog soka, pola šalice zobene kaše, nekoliko kapi glicerina i bjelanjka.

Jabuka:

Ako imate normalnu do suhu kožu sami možete pripremiti sljedeću masku. Pomiješajte nekoliko kockica jabuke, žlicu meda, par kapi octa, žumanjak i malo maslinovog ili bademovog ulja. Za blistavu kožu, ovu masku nanosite barem dva puta tjedno. Za osobe s masnom kožom preporuča se, zapravo, vrlo slična maska. Ona se sastoji od nekoliko kockica jabuke, žlice meda i par kapi octa. Ako se koristi redovito, ova maska uspješno uklanja tamnu boju (ten) koju dobivate sunčanjem.

KrastavacRajčica i mrkva:

Maska od rajčice i mrkve uspješna je u uklanjanju sunčanih pjega. Pomiješajte "meso" rajčice ili sok od mrkve s pola šalice zobene kaše i nekoliko kapi limunovog soka, te obilato nanesite na kožu. Pričekajte dok se smjesa osuši, odnosno nekoliko minuta, te isperite.

Krastavac:

Ovo povrće pogoduje svim tipovima kože, te učinkovito djeluje protiv opekotina izazvanih pretjeranim izlaganjem suncu. Za sjajnu i lijepu kožu, lice namažite maskom pripremljenom od soka od krastavca, meda i par kapi limunovog soka. Kolutove krastvca također možete položiti na kapke – smiruju natečenu i iziritiranu kožu.

D. Š.

 Prati nas na Viber Public Chatu!