Recite zbogom masnoj koži

laptop, kompjuter, racunalo, zena, sreca, osmijeh

Masna koža je sjajna, zadebljala i doima se prljavo. Lojne žlijezde u ovom slučaju rade prekomjerno i luče previše sebuma nego što je potrebno, što uzrokuje sjaj kože.

Pore se zatvaraju i u sebi zadržavaju masnoću, prljavštinu i mrtve stanice kože. Jednom kada se tako zatvore, uzrokuju prištiće i akne. Ako je vaše lice napadnuto prištićima i aknama, ovi će vam savjeti isto pomoći i raščistiti ten.

  • Napravite tonik od soka od jabuke i limuna. Komadićem vate ga nanesite na lice i ostavite neka djeluje 15 minuta. Kada tonik isperete, vaše će lice biti čišće jer je limun poznat po antiseptičkom djelovanju, a još k tome zatvara pore. Otvorene pore hvataju prljavštinu koja se nalazi na našem licu i uzrokuju prištiće i mitesere.
  • Napravite masku za lice od aloe vere i jogurta. Držite ju na licu pet minuta i isperite mlakom vodom.
  • Masnoću s lica možete ekspresno ukloniti posebnim upijajućim maramicama koje su dostupne u svim drogerijama ili parfumerijama. Listići će upiti svo ulje, a većina ovakvih maramica sadrži i sloj pudera u kamenu. Ubijte dvije muhe jednim udarcem: uklonite masnoću i popravite šminku!
  • Dva puta tjedno priuštite svom licu parnu kupelj. Visoka temperatura pomaže otvaranju pora pa toksini i prljavština izlaze van. Na ovaj ćete način najbolje očistiti lice od sve prljavštine i masnoće, umanjiti utjecaj stresa na lice i otkriti svoju izvornu ljepotu.
  • Jednom tjedno na lice nanesite masku s glinom ili crnim blatom. Ovi će sastojci upiti prekomjernu masnoću i dubinski očistiti pore.
  • Voćne kiseline mogu se pokazati vrlo korisnima u borbi protiv masnoće. One "napadaju" gornji sloj kože i uklanjaju mrtve stanice kože, zajedno s masnoćom koja se nakuplja. Umjesto klasičnog tonika, komadićem vate nanesite jabučni ocat na lice i isperite mlakom vodom.
  • Napravite vodicu za lice od lavande koju ćete pomiješati s običnom vodom i uliti u bočicu s raspršivačem.
  • Izbjegavajte kozmetičke preparate koji su baziraju i na ulju. Oni će samo pogoršati situaciju i dodati masnoću vašoj koži. Koristite proizvode na bazi vode, koji se lako uklanjaju.

K. Horvat

 Prati nas na Viber Public Chatu!