Riješite se dlačica voskom

depilacija 3

Zavukle su se i u najmanji kutak, posvuda su, a njihovo uklanjanje ponekad može biti prava noćna mora. Jedina stvar koje žene imaju previše su dlačice!

Obično, prvi alat kojeg se djevojke prime kada se počnu brinuti oko svog izgleda jest britvica. Kozmetičari ju ne preporučaju jer nakon česte uporabe ostavlja dlačice debljima i čvršćima. Osim "sjecanja" dlačice, britvice gule i površinski sloj kože, što je abrazivno i agresivno.

depilacija voskomKozmetičari savjetuju depilaciju voskom. Razlikujemo depilaciju toplim i hladnim voskom. Postupak kod toplog voska malo je bolniji od hladnog voska jer se on grije na višu temperaturu i takav nanosi na kožu. Nakon nekoliko sekundi, vosak se stvrdne, te povuče u smjeru suprotnom rasta dlačica.

Hladni vosak dolazi u obliku trake koja se zagladi na kožu i jednim trzajem povuče također u suprotnom smjeru rasta dlačica. Važno je traku potegnuti žustro kako bi vas što manje boljelo. Najveća prednost ove metode uklanjanja dlačica jest što nudi najduži period glatke kože jer se one uklanjaju iz korijena. Nove će dlačice izrasti tek nakon dva do tri tjedna, te će biti tanje i rjeđe.

Depilaciju voskom možete izvesti i kod kuće, no zbog delikatnosti i lagane boli koja se osjeća, preporuča se da se prepustite stručnjacima u kozmetičkom salonu.

Depilacija voskom kod kuće

glatke noge

  • Dlačice moraju biti određene duljine kako bi bile podobne za depilaciju voskom. Nikako ne bi smjele biti kratke par milimetara, ali ni dulje od sedam-osam milimetara. Ako su vaše dlačice predugačke, prvo ih skratite.
  • Koža mora biti očišćena i suha prije depilacije. Prosipajte malo pudera na područje i otpuhnite ga – on će pokupiti vlagu.
  • Ukoliko koristite vrući vosak, nemojte ga previše zagrijati jer ćete se opeći. Možete ga na nekoliko sekundi ugrijati sušilom za kosu ili trljati između ruku ako se već nalazi na trakama. Slijedite upute proizvođača, jer one su najtočnije.
  • Nanesite tanki sloj voska u smjeru rasta dlačica (deblji sloj više boli).
  • Traku jednim trzajem povucite u smjeru suprotnom rastu dlačica.
  • Ako ne možete sav vosak skinuti s kože, obrišite područje komadićem mekane tkanine na koju nanesite ulje.
  • Poslije depilacije obavezno nanesite umirujući gel aloe vere ili neutralnu hidratantnu kremu kako bi smanjili crvenilo i peckanje.

K. Horvat

 Prati nas na Viber Public Chatu!