Spriječite urastanje dlaka

depilacija

S ljetom se više depilirate, brijete ili koristite neke druge načine za odstranjenje neželjenih dlačica s tijela. Osim iritacije i crvenila najčešći problem nakon depilacije ili čupanja dlačica je urastanje istih.

Urasle dlake su zdravstveni i estetski problem. Dlaka dok raste, u jednom trenutku skrene svoju putanju i umjesto da izađe, ona ponovo urasta i dolazi do upale. Iako ne postoji sigurno rješenje protiv urastanja dlačica, evo nekoliko savjeta kako možete makar smanjiti neželjeno urastanje.

Njega tijelaPiling i spužvica

Piling je dobro koristiti za vrijeme kupanja, a i na suho. Suhi piling je "tvrđi" pa je iz tog razloga učinkovitiji. Dok ste u kadi koristite spužvicu za kupanje i kružnim pokretima trljajte depilirana područja. Kakav god problem s urastanjem imali, ovaj način će definitivno smanjiti tegobe.

Prirodni lijekovi

Lavanda liječi dosta toga, pa tako sprečava i crvenilo nakon depilacije te urastanje dlaka. Pošpricajte se lavandinom vodicom nakon depilacije i smanjit ćete urastanje. Korisne su kreme i vodice od smilja, pa isprobajte ove prirodne preparate i njegujte tijelo nakon depilacije.

Kako uklanjati dlake?

Dlake najviše urastaju nakon što se depilirate voskom. Nakon jednog tretmana pričekajte više od tri tjedna do drugog jer dlake trebaju narasti do određene dužine. Ako ih čupate prije, one će pucati i urastati. Nemojte koristiti ni pincetu jer je dugotrajno, bolno i dlake urastaju. Najbolje je depilirati se britvicom i kremama za brijanje, iako ni na taj način nećete biti zaštićeni od urastanja. Jedino pravo sredstvo je trajno uklanjanje dlaka uz pomoć lasera, a do tada isprobajte naše savjete.

Izvor: She.hr

 Prati nas na Viber Public Chatu!