Traperice su najisplativiji predmeti iz ormara

traperice

Ako ste upravo spiskali veliki dio plaće na još jedan par traperica, nemojte osjećati grizodušje. Ovaj vječiti komad trapera najisplativiji je odjevni predmet koji imate u ormaru.

Kada govorimo o vječnim modnim klasicima koji nikada ne izlaze iz mode i koje možemo ikombinirati za gotovo svaku prigodu, na prvom mjestu moraju biti traperice!

Besmrtni komad jeansa ima i još jedan bonus: od cijele garderobe koju žene posjeduju, traperice su najisplativije. Točnije, nosit ćete ih toliko puta kao niti jedan drugi odjevni predmet!

Znanstvenici (da, sada se i znanstvenici bave modom) su izračunali omjer troška i nošenja popularnih odjevnih predmeta tako što su podijelili cijenu komada odjeće i podijelili ga s brojem nošenja. Kalkulator je ispljunuo procjenu: ako ne računamo donje rulje (jer bi to bilo varanje), traperice su najisplativije.

Žena će prosječni par traperica, koji prema britanskim stručnjacima stoji oko 348 kuna, obući oko 428 puta prije nego što ih baci.To jednom paru daje vrijednost od 0,81 kunu po jednom nošenju. Usporedbe radi, par tajica koje prosječno koštaju 87 kuna bit će za svog vijeka nošene 68 puta, što znači da po jednom "izlasku" stoje 1,28 kuna.

Ovu stručnu analizu, koju podupire svaka strastvena šopingholičarka, proveo je londonski Muzej znanosti u povodu izložbe "Trash Fashion: Designing Out Waste". Stručnjaci su pregledali ormare 3000 žena, te ustanovili kako su gaćice i majice najnošeniji predmeti koje one posjeduju.

K. Horvat

 Prati nas na Viber Public Chatu!