Tražite idealnu igračku?

Dijete, igracke

Čitanje uputstava, deklaracija i oznaka na ambalaži pomoći će vam u odabiru primjerene igračke.

Prilikom kupnje igračke za dijete svakako biste trebali obratiti pozornost na sljedeće:

  1. Uvažite želje, interese i potrebe djeteta za koje birate igračku. Igra nije samo zabava već i učenje. Kroz igru djeca razvijaju fizičke, mentalne, društvene, socijalne, kognitivne, emocionalne i kreativne vještine koje su im potrebne za život.
  2. Svakako provjerite tko je proizvođač i uvoznik igračke. Predlažemo da prednost date pouzdanim i provjerenim proizvođačima i uvoznicima igračaka.
  3. Oznaka CE na igrački dokazuje da ona zadovoljava sve bitne zahtjeve sigurnosti i zdravlja djece. Stavljanjem oznake CE proizvođač igračke potvrđuje da proizvod ispunjava bitne zahtjeve za sigurnost potrošača, zdravlja ili zaštite okoliša, kao što je određeno po smjernicama i propisima Europske unije.
  4. Definitivno je važno provjeriti za koju je dobnu skupinu pojedina igračka namijenjena, odnosno pogledati preporučenu dobnu skupinu istaknutu na ambalaži.
  5. Posljednje, ali ne i manje važno je pročitati i uvažiti sva navedena upozorenja!

Čak i ako smatrate da neke od igračaka s kojima se vaše dijete igra nisu sukladne vrijednostima kojima ga učite (npr. neki agresivni lik iz crtića), ne pokušavajte prekinuti njegovo uživanje u igri već ga pustite da isproba i takvu ulogu, jer to ja samo faza u kojoj ono odrasta. Vrijednosti kojima svoje dijete učite zasigurno su mnogo dublje ugrađene u njegovu svijest nego pojedinačna scena ili lik iz nekog crtića.

 B. Mrak

 Prati nas na Viber Public Chatu!