Trend povećanih usana osvojio i Hrvatice - što je sve potrebno za dobar rezultat?

Shutterstock 264778757

Trend povećanih usana osvojio je Hrvatice, a jedan od glavnih razloga je i taj što žene prate svjetske trendove i što su se oslobodile predrasuda jer hijaluronski fileri više nisu tabu tema.

Hijaluronska kiselina je prirodni sastojak kože čiji se udio sa starenjem smanjuje, a time nastaje višak kože, bore i usne se stanjuju. Zato je najjednostavniji nekirurški način brisanja godina, upravo apliciranje filera.

Što je sve potrebno za dobar rezultat?

Svakodnevno susrećemo žene koje su korigirale usne. Vidjet ćete uspjele i neuspjele radove. Jako je bitno tko vam radi tretman i s kojom kvalitetom filera. Da bi se napravile dobre usne, osim tehnike, potrebno je imati dobro oko, što znači da se moraju zapažati asimetrije pa i one najmanje, jer usne su dio lica i izložene pogledima. Točno se zna gdje dolazi filer ako želimo naglasiti rub usne, odnosno kad radim Lip contour koji preferiram kod žena koje samo žele osvježiti lice i podignuti rub usne. Naravno, drugačija je aplikacija filera ako želimo dati veći volumen usnama.

Nakon tretmana usne su predimenzionirane zbog otekline koja popusti za 2 do 3 dana, nakon čega ostaju onakve kakve bi trebale biti između 5-9 mjeseci pa i dulje.

Tretman se može izvoditi u lokalnoj anesteziji tj. dentalnom bloku, kada se lokalni anestetik ubrizgava u projekciji korjenova zubi gornje i/ili donje čeljusti, što klijentu, ali i stručnoj osobi koja aplicira filer osigurava najbolje uvjete i tretman je siguran. Druga opcija anestezije je primjena anestetičke kreme koja se nanosi na usne. Ta opcija je gotovo uvijek bolna i neugodna.

Komplikacije

Kod svakog zahvata moguće su komplikacije na koje ne možemo utjecati, a od najneugodnijih je hematom koji je posljedica puknuća krvnih žila u usni. Ako se to dogodi onda moramo odgoditi korekciju barem za 2 tjedna, koliko treba da se hematom resorbira. Od kasnijih komplikacija moguće je stvaranje ožiljka na cijeloj usni ili njenom dijelu koji obično nastaje nakon mjesec dana od tretmana. U tom slučaju je ožiljak potrebno "otopiti". Osobno koristim preparat koji se naziva Kenalog, a koji je po sastavu kortikosteroid i s kojim imam vrlo dobra iskustva.

Često možete čuti komentare da žena ima „patkaste usne“. Takve usne nastaju pretjeranom aplikacijom u stražnji i vanjski dio gornje usne. To je greška onoga koji je aplicirao filer ali može biti i želja klijentice, kojoj nikada nisu dovoljno voluminozne usne.

Povećanje usana nije banalna stvar, treba dobro poznavati tehniku apliciranja, imati iskustva. Često mi se javljaju žene koje dolaze na korekciju usana jer imaju grudice u usnama, asimetriju i bolnost. Spomenutim osobama aplikaciju nije vršio liječnik, već nekvalificirana osoba pa nije čudno da nastaju neželjeni rezultati i bolni tretmani. 

Znate li da usne možete povećati kod kuće?

Foto: Shutterstock

 Prati nas na Viber Public Chatu!