Trendovi make-upa za proljeće/ljeto 2010.

ljepota, sminka, njega, lice, zena

Ako je suditi po vizažističkim prijedlozima predstojeće proljeće i ljeto u znaku je suprotnosti - neutralne boje naglasak stavljaju na prirodnu ljepotu lica, a razigrani kolorit zorno prati dinamičnost najnovije mode.

Predstavljamo pet osnovnih smjernica najnovijih prijedloga make upa za proljeće/ljeto 2010. godine

1. Prirodnost i neutralnost

Nijedna sezona ne može proći bez savršene prirodnosti neutralnog stila. Ultramoderan je "no-make up" look koji kreće u rasponu od blijede kože do tek neznatno preplanule puti. Predstojeća sezona u potpunosti je u znaku glatke matirane kože. Za postizanje savršeno prirodnog izgleda, tzv. nude looka, zapravo je potrebno podosta vizažističkog umijeća. Kako bi lice izgledalo kao da gotovo i nije našminkano preduvjet je savršeno nanesena podloga. Najnovije teksture make upa licu daju svijetao, prirodan i njegovan izgled. Prirodnu ljepotu kože potrebno je blago naglasiti svijetlim rumenilom te bež i zlatnim sjenilom u unutarnjem dijelu oka. Svjetlucanje mikročestica i "lightera" prikladno je za dan i noć.

2. Rumenilo na obrazima

Nježnost i ženstvenost definitivno je u modi. Izgled romantične heroine porculanskog tena i ružičasto naglašenih obraza i usana jedan su od značajnijih trendova kada je o make upu riječ. Traži se svjež izgled i mladenačka ljepota sa ženstvanim prizvukom, a sve u najnježnijim bojama voća i cvijeća.

Pravilno doziran intenzitet ružičaste boje podaruje licu ultramoderan izgled bez bojazni da ono izgleda nestvarno poput lica lutki.

Prilikom korištenja rumenila ne zaboravite osnovno pravilo nanošenja - puder rumenilo nanosi se na podlogu pudera u prahu, a krem rumenilo preko kremaste baze pudera.

Zaboravite crvenu i tamne boje rumenila koje vam mogu dati nepoželjan izvještačen izgled.

3. Retro osamdesete

Dizajnerski prijedlozi s modnih pista kao da su dio vedrine i kolorita prenijeli i na make up stvorivši zahvalan teren za pregršt modnog eksperimentiranja. Vizažisti su i ove sezone snažno inspirirani beskompromisnom šminkom osamdesetih godina.

Neizostavni "smokey eyes" i crveni ruž pojavljuju se nerijetko zajedno, oponirajući vizažističkom pravilu broj jedan, a koje se odnosi na isticanje ili usana ili očiju. Sjenila za oči predstavljaju fusion svih mogućih oblika i boja. Futurističke fluorescentne duge i snažno sjenčanje čine tek sažetak vizažističkih poigravanja najnovijom modom.

Na revijama poznatih dizajnera viđene su prave eksplozije kolorita, od električno plave i flourescentno zelene do intenzivno ljubičaste boje na očima. Pridržavamo li se zlatnog savjeta vizažista naglasit ćemo samo oči ili usne.

Mat tekstura i "smokey eyes" s nježnim neutralnim nijansama prikladnije su za dan, dok su za glamururozan večernji izgled atraktivnije sjajne varijante make upa s različitim svjetlosnim efektima uz mnogo maskare i detalja poput umjetnih trepavica.

4. Grafika i dramatika

Smjelost najnovije mode najbolje dočaravaju istaknute, jasno definirane "mačkaste" oči. Tamno osjenčani kapci i strogo konturirane obrve u oprečnosti su s matiranim, vrlo svijetlim tenom. Glavni pribor za kraljicu drame, odnosno ekstravagantan i odvažan izgled, dakako, crna je olovka.

Oči sjenčene jednom, najčešće tamnom bojom, odnosno tehnika "smokey eyes", posljednjih je par sezona definitivno jedan od najčešće predlaganih načina šminkanja. Ovoga proljeća, međutim, "smokey" je mekši i blaži nego ranije.

Kako je fokus make upa u potpunosti na očima, mnoge kozmetičke kuće predložile su umjesto make up klasika, crne boje – raskošne nijanse bronce, boje mesinga i hrđe, potom sivu, ljubičastu, plavu i srebrnu boju sjenila, te metalik tuševe za oči . Zahtjevna šminka na očima podrazumijeva i vješto rukovanje olovkom i eyelinerom pa je potrebno dosta preciznosti kako bi se naglasila dramatičnost oka.

5. Eyeliner & trepavice

Inspirativni make up trendovi imaju za cilj ove sezone potaknuti da se poigrate obrvama, tako su one i nadalje važne protagonistice svih beauty lookova, međutim linije obrva nešto su mekše i prirodnije no protekle sezone. Kruna svakog ultramodernog make upa predstojećeg proljeća i ljeta 2010., pak, umjetne su trepavice koje oku daju zavodljivost i dobru dozu modne dramatičnosti.

Porculanski čista i njegovana put služi uistinu kao slikarsko platno na kojem su istaknute dugačke trepavice. Bilo da se radi o umjetnim aplikacijama ili prirodnim trepavicama dodatno naglašenih višeslojnošću maskare, važno je strogo se pridržavati pravila neutralnosti usana.

Precizna tanka crta kistom na kapku iznad trepavica također je ponovno in, makar je nalazimo u prilično izmijenjenoj varijanti klasike pedesetih godina. Što se boja i oblika tiče, kreativnih ograničenja nema.

Izvor: She.hr

 Prati nas na Viber Public Chatu!