Životinjski print postao bezvremenska modna poslastica

zena, knjiga, zivotinjski print

Bez obzira radi li se o kaputima, topićima, cipelama, torbicama, kupaćim kostimima, narukvicama ili trakama za kosu, životinjski print se vratio iz zlatne ere disco glazbe i "švedskih akcijskih filmova" na velika modna vrata.

"Uz životinjski print možete izgledati i trash i luksuzno", tvrdi indijska modna dizajnerica Roopa Pemmaraju, čija je radna adresa u Melbourneu. a ova rečenica savršeno opisuje duh ove modne povratnice.

Svjetski dizajneri kao što su Roberto Cavalli, Marc Jacobs, Diane von Fustenberg i Dolce & Gabbana poznati su po svojim životinjskim uzorcima, a iako se ovaj print vratio na modnu scenu još prošle sezone, sada možemo reći kako se udomaćio i iz pomodnog prešao u bezvremenski.

Poznate su osobe prihvatile ovu modnu smjernicu dobrog izgleda i iskombinirale ju s prošlogodišnjim ultimativnim hitom – kombinezonima. Međutim, nisu točkice leoparda, tigrove šare ili pruge zebre za svakoga. Osoba koja se odluči nositi ih mora vladati svojim samopouzdanjem, smjelošću i biti svjesna svoje pojave. Inače je učinak groteskno humorističan.

"Tajna uspješnog nošenja životinjskog printa je spojiti uzorak sa svojom osobnošću: ako je vaš uobičajeni stil decentan, odaberite suptilan leopardovski uzorak na narukvici ili ogrlici. Komade s ovakvim printom nosite uz jednostavnu odjevnu kombinaciju, ako je moguće s jednobojnim predmetima suptilnih tekstura i izbjegavajte nagomilavanje nakita", savjetuje dizajnerica nakita RIKA, Rekha Arora.

Sam po sebi, životinjski uzorak plijeni pozornost, stoga morate biti pažljivi u odijevanju i ne odabrati komplicirane kombinacije. Najčešće ga viđamo u kombinaciji s crnom bojom.

Kada su u pitanju modni dodaci, uz životinjski print ćete morati zaboraviti na modnu poslasticu koja nas nikako ne napušta u zadnje vrijeme – a to su nagomilane narukvice i ogrlice! Boje uzorka i napadna količina nakita sukobit će se i više ostaviti dojam optičke iluzije, a ne probranog stila.

Leopardovski uzorak može djelovati vrlo seksi i nestašno – obavezno je dio ormara zločestih cura koje znaju odabrati pravo oružje zavođenja.

Iskombinirajte tuniku ili bluzu s leopardovim točkicama i usku crnu suknju, te svakako obucite visoke pete. Za ekstra bodove odaberite grudnjak s leopard printom, ali onda se klonite uzorka na drugim odjevnim predmetima.

"Uvijek ga držite na minimumu [životinjski uzorak]. To može biti trunčica printa na remenu sata, na cipelama, remenu ili čak je torbica dobra ideja. Životinjski print je must-have, ali ne smijete biti obučeni u njega od glave do pete", zaključila je dizajnerica Pemmaraju.

K. Horvat

 Prati nas na Viber Public Chatu!