Male navike koje uništavaju vašu kosu i uzrokuju njen gubitak

kosa, fen, Shutterstock 443878630

Svi znamo male trikove kojima se služimo pri uređivanju frizure, ali neki od njih mogu nepovratno uništiti vašu kosu.

Evo što može stajati na putu do lijepe i zdrave kose:

Ovisni ste o punđama

Ako kosu nosite podignutu svaki dan ona će biti oštećena i suha što može uzrokovati opadanje. Pronađite frizuru koja vam se sviđa a da ne uključuje gumicu.

Preparati prije feniranja

Ovo je „omiljena“ greška žena koje prije nego uključe fen na kosu stave lak, ulja i ostale preparate. Lak za kosu sadrži alkohol, a ako ga zagrijete fenom, kosa će se isušiti i biti lomljiva.

Pretjerano korištenje preparata

Svi volimo biti lijepo sređeni, imati modernu frizuru i sl., ali svakodnevno i pretjerano korištenje preparata za kosu koji su čista kemija dugoročno vam mogu donijeti više lošega nego dobroga. Koristite maske za kosu koje će ju ojačati, a svakodnevno izlaganje kose visokim temperaturama i beauty preparatima jednostavno smanjite.

Danas sami sebi grozno izgledate? Evo kako si možete pomoći!

Odabir krivog šampona

Kosu treba oprati pravim šamponom. Žene s obojenom kosom ne bi smjele koristiti šampone koji u sebi imaju sulfate, dok će upravo takvi šamponi koristiti ženama koje imaju masnije tjeme i prirodnu boju kos.

Sušenje ručnikom

Ovim se trikom vole služiti djevojke koje imaju valovitu kosu, ali kako je mokra kosa izuzetno osjetljiva i lako lomljiva, ova se navika ne smatra ispravnom.

Kako njegovati ispucale vrhove bez da ih režete? Evo 7 načina!

Sušenje fenom

Već znate da pretjerano stiliziranje kose sušilom i ostalim sličnim alatima utječe nepovoljno na zdravlje kose. Vrhovi se tako brže oštećuju, a kosa postaje suha. Najbolje je kosu prirodno osušiti, a ako koriste sušilo svakako kosu zaštite njegujućim sprejevima.

9 mitova o plavušama (od kojih su neki i istiniti!) 

Preskakanje regeneratora

Često se može ćuti kako regeneratori kosu čine teškom i ona se brže masti, no stručnjaci smatraju da je važno odabrati i pravi regenerator za svoj tip kose. On kosu hrani i njeguje ispucale vrhove. On je kosi potreban koliko i koži lica.

Foto: Shutterstock

A. A.

 Prati nas na Viber Public Chatu!