Ove jeseni naglasite svoje usne!

Ove jeseni naglasite svoje usne!

Grafitni tuš, crvene usne, prirodan i svjež izgled... sve su to jesenski makeup trendovi koji su svoj debi doživjele na modnim pistama svjetskih metropola.

Svjetske modne revije ne diktiraju samo trendove vezane uz modu, već i one vezane uz makeup. Za ta umjetnička djela odgovorni su profesionalni vizažisti kojima lica modela služe kao slikarska platna, te nas svake sezone iznenade nečim novim.

Ove se je jeseni kroz brojne dizajnerske revije provukao jedan minimalan makeup kod kojega je lice čisto i njegovano, a rumeni obrazi i lagano ružičaste usne nagovještavaju dolazak zime. Rumene ste obraze mogli vidjeti na revijama Michalea Korsa, Mulberrya, Dolce&Gabane i drugih.  

Crveni ruž nametnuo se kao proizvod koji ove jeseni morate imati u svojoj kozmetičkoj torbici. Modnim su ga pistama prošetali modeli koji su nosili revije Ricka Owensa, Guccija, Zaca Posena, Marc by Marc Jacobsa i brojnih drugih dizajnera. Koju god nijansu crvene izaberete, nećete pogriješiti.

Boja bobičastog voća, posebno boja burgundca, nametnula se kao jedna od glavnih ovogodišnjih jesenskih boja. Možete je pronaći kako kod odjevnih predmeta, tako i u kozmetici – od ruževa pa sve do lakova za nokte.

Ostali ovojesenski makeup trendovi su grafitni tuš, zadimljeni pogled (smokey eye) te blijedi makeup lišen svih boja. Od grafitnih tuševa za oči posebno se istaknuo onaj u azurnoj boji koji je Pat McGrath kreirala za kolekciju Anne Sui. Zadimljeni pogled našao je svoje mjesto na pistama Roberta Cavallija, Diane von Furstenberg i drugih, a korištene su zelene, ljubičaste i brončane nijanse koje su također popularne ove sezone. Bezbojan, blijedi makeup izgled najviše se istaknuo na reviji Calvina Kleina.

U makeup tutorialu koji sam za vas pripremila, odlučila sam naglasiti usne i to s tri različite boje ruža – od nježnog ružičastog preko crvenog do boje bobičastog voća.  Preostali makeup je minimalan kako bi usne došle do punog izražaja.

Autorica teksta: Martina Medur

     Prati nas na Viber Public Chatu!