5 jednostavnih promjena za ljepši izgled!

zena-lijepa-njega-tusiranj-spa1.jpg

Mislite da znate što uzrokuje starenje kože? Sljedeće informacije možda vas iznenade. Bore, podočnjaci i crvenilo nisu uvijek popratna pojava sunca ili genetike.

Uštedite na posjetima dermatologu, i saznajte kako i vi možete održati zdrav, mladolik i svjež izgled kože, i to samo uz male izmjene beauty rutine.  

PilingLoša navika br. 1 - Piling od prirodnih sastojaka

Piling za lice koji sadrži prirodne, smrvljene sastojke. Iako su prirodni sastojci inače zdraviji od kemikalija, isto ne vrijedi i po pitanju pilinga za lice. Smrvljena zrna i koštice raznog voća često su zupčasta i mogu oštetiti kožu.

Rješenje: Kupujte blage, zrnate pilinge jer ne uzrokuju iritaciju kože. Ako vam je koža i dalje osjetljiva, probajte sljedeći domaći recept. Izmiješajte prašak za pecivo i malo vode i smjesu koristite kao piling.

Loša navika br. 2 - Dugo vruće tuširanje

Vruća voda doslovno može otopiti sloj lipida koji drže stanice kože na okupu i osiguravaju vlažnost.  Tijelu treba nekoliko sati da obnovi zalihu lipida, a za to vrijeme, vlaga kože drastično pada. Voda kojom se tuširate sadrži i male količine klora, što može dodatno osušiti kožu i uzrokovati daljnju iritaciju.  

Rješenje:
Tuširanje bi trebalo trajati oko 10 minuta, a voda bi trebala biti topla, ali ne prevruća. Iako neće biti toliko opuštajuće kao vrući tuš, vaša koža će biti hidratizirana i sjajna.  Ako vaša procedura tuširanja, šamponiranja ili brijanja traje više od 10 minuta, razmislite o filteru za tuš koji učinkovito uklanja 99 posto klora iz vode.

TuširanjeLoša navika br. 3 - Preskakanje očnih pregleda

Mišićni pokreti poput žmirkanja mogu borice (između obrva i vanjskih kutova očiju) trajno urezati u vašu kožu. Mnoge žene ne shvaćaju važnost redovitih očnih pregleda.

Rješenje: Bez obzira sumnjate li u probleme s vidom ili ne, oči biste trebali pregledati svake dvije godine iz zdravstvenih razloga. Pregledi vam mogu pomoći i kod fizičkog izgleda, a iznimno je važno i nošenje naočala koje štite od UV zraka. Tako ćete spriječiti neprestano žmirkanje i stvaranje borica oko očiju.

Loša navika br. 4 - Frizura nakon umivanja

Ujutro se vjerojatno prvo umijete, a tek onda idete urediti kosu. Proizvodi za styling kose mogu oštetiti kožu uz korijen kose i uzrokovati pojavu prištića.  

Rješenje: Prvo uredite kosu, a onda se umijte kako biste uklonili moguće ostatke proizvoda za styling kose s lica. Ako vam je ovo nepraktično, onda nakon "friziranja" s vlažnom vatom prijeđite po koži uz korijen kose, pa tek onda nanesite make up.

SanLoša navika br. 5 - Spavanje na boku ili trbuhu

Obratite pozornost na način na koji spavate. Ako vam je lice okrenuto prema madracu tjelesne tekućine se mogu nakupiti ispod oči i uzrokovati natečenost. Ako se ovo ponavlja svaku noć koža gubi elasticitet i počinje se opuštati.

Rješenje: Naučite spavati na leđima. Anatomski jastuk može vam pomoći da što prije usvojite pravilan način spavanja. Također možete staviti jastuk ispod koljena, jer time dovodite kralješnicu u neutralan položaj i manje se okrećete tijekom noći.

D. Šorgić

 Prati nas na Viber Public Chatu!