Boytox: Svaki peti Botox tretman na muškarcu

botox-injekcija-plasticna-kirurgija1

"Peglanje" bora i druge sitne ili ogromne tjelesne korekcije nisu više rezervirane za žene!

Sve se više i više muškaraca počelo brinuti oko svog izgleda, a termin na koji smo navikli, metroseksualac, dobio je konkurenciju. Nova je kovanica zavladala medijima: Boytox – tretman Botoxom za muškarce.

Prošlu godinu je obilježio porast broja muškaraca koji su se odlučili "osvježiti" svoj izgled estetskom kirurgijom, tvrdi Harley Medical Group, britanska tvrtka za estetski konzalting. Prema njihovim podacima, svaki peti tretman Botoxom naručio je – muškarac!

"Trenutno je izuzetno naglašena njega tijela u popularnoj kulturi, a tržišna je utakmica opasna – osobe moraju biti mlađe, više u formi i bolje, a ovo je odražava na održavanje osobnog izgleda. Muškarci su uhvatili korak s vremenom i ne žele zaostajati, stoga sam siguran kako ćemo vidjeti veliki porast u ovom sektoru", objašnjava Jeremy Baker, analitičar tržišta.

Možda je čudno za hrvatske pojmove, ali među prvim javnim osobama u lijepoj našoj koje su priznale uljepšavanje Botoxom istaknuo se upravo jedan muškarac. Pjevač Jasmin Stavros nije se libio otkriti svoje nesigurnosti i želju za godinama kada nije bio toliko "umoran".

Poznati dežurni kritičar u pjevačkoj televizijskoj emisiji "Britain`s Got Talent` Simon Cowell vrlo je otvoren kada je u pitanju estetska kirurgija.

"Išao sam na Botox, ali nije to bilo ništa opsesivno. S druge strane, svaki muškarac kojeg znam da radi u bankarstvu je bio na Botoxu", komentirao je samouvjereno i bez dlake na jeziku.

Čini se kako se današnje ljepotice i ljepotani boje noža, s obzirom da je u porastu broj nekirurških intervencija: prošle je godine u Velikoj Britaniji broj tretmana kemijskog pilinga povećan za čak 306 posto, dok su metode popunjavanja bora porasle za četvrtinu. Trenutno su ovi tretmani draži nježnijem spolu, međutim, možda se omjer snaga brzo i promijeni.

K. Horvat

 Prati nas na Viber Public Chatu!