Budite se lijepe svakog jutra

spavanje, oporavak, bolest, pidzama, san

Zamislite da se svakog jutra budite lijepi i svježi, bez podočnjaka ispod očiju i natečenog lica... Postoji nekoliko trikova kojima ćete spriječiti ove neugodne pojave, a sve što trebate je pripremiti kožu za noć.

1. Spavajte na satenskim ili svilenim jastučnicama

Osim što vam spavanje na ovakvim jastučnicama garantira lijepu frizuru i nakon buđenja, saten i svila će spriječiti "gužvanje" kože. I bore mogu nastati od dugotrajnog položaja glave na istom mjestu, a sve to možete izbjeći uz pomoć ovih materijala.

2. Spavajte na leđima

Ako spominjemo bore, spavanje na leđima će spriječiti proces nastanka bora. Konstantan pritisak na uzrokuje utiskivanje kože što također uzrokuje pojavu bora. Osobe koje većinu noći provedu spavajući na jednoj strani, mogu na tom dijelu lica imati puno više bora.

3. Nahranite kožu

Prije spavanja obavezno na lice nanesite noćne hranjive kreme koje će dok spavate obnavljati i štiti kožu.

4. Redovno mijenjajte jastučnice

kako ne biste spavali na gnijezdu bakterija osam sati, perite jastučnice redovito na visokim temperaturama. Nije ih potrebno mijenjati svaka dva dana, ali ih periodu između barem okrenite na drugu stranu.

5. Izbjegavajte masnu i slanu hranu prije spavanja

Alkohol nije potrebno posebno spomenuti, već znate da od njega tijelo ostaje dehidrirano što će se na kraju primijetiti i na koži. Slične su posljedice i nakon konzumacije slane hrane nakon čega ćete se probuditi s neželjenim vrećicama oko očiju.

A. A.  

 Prati nas na Viber Public Chatu!