I vaše ruke trebaju nježnu masažu!

ruke-njega-manikura-spa1

Ruke su, poslije lica, dio tijela koji je najizloženiji pogledima. Čak se i godine mogu pročitati iz ruku, pa je potrebno pravilno ih njegovati i održati ih mladolikima.

Njega rukuMasaža ruku jedan je od načina na koji to možete postići. Ne samo kako popravlja cirkulaciju, već naglašava vašu prirodnu dotjeranost. Masažu ruku možete dobiti u specijaliziranim kozmetičkim salonima, ali možete si ju priuštiti i samu, u privatnosti vlastitog doma.

Evo kako sami možete napraviti losion za ruke! Sastojke odaberite prema vlastitom ukusu. Primjerice ulje sjemenki grožđa, bademovo i maslinovo ulje dobar su odabir kada je u pitanju mekoća vaših ruku, a vrijeme vam je ograničeno. Umasirajte jedno od ova tri ulja u ruke svaku večer prije spavanja kako biste omekšali i njegovali kožu.

Suhu kožu možete napasti kombinacijom obične kreme i šećera u zrnu. Ova smjesa ujedno je i odličan piling koji vas rješava odumrlih stanica.

Koja je tajna dobre masaže ruku?

Za početak nakapajte nekoliko kapi odabranog eteričnog ulja na dlanove i nježno umasirajte. Protrljajte oba dlana zajedno kružnim pokretima, i ponovite cijeli postupak.  

DlanoviZatim pritisnite zglob jedne ruke prstima i nježno ga zaokrenite. Prstima masirajte tetive i stražnji dio ruke i lagano se primičite samom zglobu. Također, možete prste pomicati vertikalno po tetivama. Prstima kružno prelazite preko svakog dlana ruke.

Masažu završite tako da dlanom jedne ruke prijeđete dužinom druge ruke. Ponavljajte ovaj korak dok se ulje u potpunosti ne upije u kožu, i ruke prebrišite mekim ručnikom.

Masaža ruku potrebna je kako biste potaknuli vlažnost kože, uklonili bol i riješili se suhe kože i mrtvih stanica.

D.Š.

 Prati nas na Viber Public Chatu!