I vi možete imati duge trepavice!

trepavice-njega-zena-oko-bore2

Dugačke, guste i čvrste trepavice upotpunjuju dojam velikih očiju, otvorenog pogleda i razoružavajuće ljepote. Kako od svojih trepavica napraviti neodoljive?

Osim genetike, postoji nekoliko drugih stvari koje utječu na izgled naših trepavica. Baš kao i sa svim drugim dijelovima tijela, i njima treba pružiti pažnju i njegu kako biste mogli uživati u zdravom izgledu.

Nipošto nemojte rezati trepavice! Vjerovali ili ne, postoje žene koje smatraju kako su njihove trepavice predugačke, kako strše i nisu skladne. Rješenje vide u podrezivanju trepavica, što je velika greška. Riskirate oštećenje svojih trepavica, a ne njihovo proljepšanje!

Uklonite šminku prije spavanja

Koliko često zaboravite skinuti šminku prije počinka? Jednako kao što morate ukloniti sve tragove šminke, masnoće i utjecaja iz okoliša koji su ostavili trag na vašem licu kako bi ono moglo disati i ne začepiti se prištićima, tako morate voditi brigu o trepavicama. U suprotnom se korijen trepavica može isušiti i oštetiti.

Vodootpornu maskaru skinite sredstvom namijenjenim za skidanje takve vrste šminke jer je formula maskara nešto drugačija i otpornija od uobičajenih. Samim time je i agresivnija za trepavice.

Njegujte trepavice

Na očišćene trepavice (najbolje prije šminkanja ili prije počinka) nanesite regenerirajući i njegujući serum. Mnoge kozmetičke kuće ga proizvode zajedno s maskarom (nalazi se na suprotnom kraju), tako da za njega nećete morati ići dalje od najbliže drogerije.

Ako pak želite nešto prirodnije, tada štapić za čišćenje ušiju namočite u kap ricinusovog ulja i nanesite ga od korijena trepavice sve do vrhova.

Ricinusovo ulje predstavlja domaći recept naših baka za divne i jake trepavice. Ustrajte u ovoj rutini nekoliko tjedana za rezultate.

Preskočite uvijač

Iako je po nekima neizostavni dio kozmetičkih torbica i uz njega je pogled otvoreniji, prava je istina da uvijač za trepavice može oštetiti ove sitne dlačice.

Ako ga baš želite koristiti, čuvajte ga za posebne prigode, nikako za svaki dan.

Provjerite rok trajanja svoje šminke

Od svih kozmetičkih preparata koje nanosite, najopasniji su oni na području očiju.

Korištenje stare maskare može izazvati probleme s kožom, kao što je blefaritis (svrbljiva upala kapka) ili konjuktivitis, stoga svoje trepavice uljepšavajte najviše četiri mjeseca istim proizvodom.

Bitno je napomenuti kako rok trajanja možda vrijedi par godina, no jednom kada otvorite maskaru, ne biste ju smjeli koristiti dulje od četiri mjeseca.

K. Horvat

 Prati nas na Viber Public Chatu!