I zrela koža može zablistati

smokva, smokve

Menopauza je hormonalno turbulentno vrijeme koje ostavlja trag na ženinom raspoloženju, tijelu, kosi, kostima i koži.

Proširene i vidljive pore, masna T-zona, duboke bore i akne odaju njihove godine i čine kožu beživotnom, sjajnom i starom. Iako mnogi često misle kako su akne rezervirane za tinejdžere i pubertet, ovo je česta greška, jer se one sve više i više pojavljuju na zreloj koži.

Kako biste pomogli zreloj koži zablistati – ali od pravog sjaja, a ne sebuma, donosimo vam jednostavni recept bogat antioksidansima, vitaminima i osigurava koži potrebnu vlažnost.

Sastojci:

  • dvije smokve
  • jušna žlica maslinova ulja

Smokve koristite kao moćno sredstvo za čišćenje lica – njene sićušne sjemenke obavit će posao pilinga, a aktivni će enzimi odstraniti sloj mrtvih stanica. Ovu mediteransku ljepoticu spojite s kamenom temeljcem mediteranske prehrane – maslinovim uljem za najbolje rezultate. Bogati rudnik omega-3 masnih kiselina stimulira regeneraciju stanica kože i sprječava oštećenje uzrokovano sunčevim zrakama ili onečišćenjem iz zraka.

Priprema:

Smokve zgnječite vilicom i umiješajte maslinovo ulje tako da dobijete finu pastu. Nanesite na lice lagano ga masirajući i ostavite pet do deset minuta. Masku skinute mlakom vodom i lice osušite tapkajući ga ručnikom.

K. Horvat

 Prati nas na Viber Public Chatu!