Indijska masaža glave ublažava stres

Masaza glave

Mjesec wellnessa
Kako bismo vam približili i objasnili Indijsku masažu glave, predlažemo da zamislite kombinaciju shiatsu tretmana i akupresure lica i glave.

Osim ovih dijelova tijela, terapeuti često masiraju i klijentova ramena, gornji dio leđa, ruke i dlanove. Masažu glave su prvobitno primjenjivale indijske majke na svojoj djeci i to prije više od tisuću godina.

masazaOva specifična masaža uključuje različite pokrete koji nalikuju češljanju, laganom povlačenju korijena kose i pokretima koji oponašaju paukov hod. Niti jedan pod ovih pokreta nije bolan već izaziva trenutan osjećaj opuštanja.

Prednosti Indijske masaže glave

Suvremen život zna biti iznimno stresan. Stoga je ovaj tretman posebno dobar za otpuštanje napetosti. Masaža može olakšati glavobolju kao i bol u vratu i ramenima koje uzrokuje stres.

Poboljšavajući protok krvi prema glavi, masaža olakšava pritisak na oči. Ona, osim toga čisti tjeme i otklanja probleme s kosom. Masaža je odličan izvor olakšanja za osobe koje muči visoki krvni tlak.

Tretmanom se povećava pokretljivost zglobova i fleksibilnost u vratu i ramenima, te cirkulacija i protok limfe.

Masaža je iznimno korisna za osobe oslabljene pokretljivosti ili korisnike invalidska kolica. Otvaranjem čakri, energetskih pokretača uma, duha i tijela, ovaj tretman pomaže u očuvanju protoka životne snage. Kao takav, on podiže prirodni imunitet i deblokira protok energije kroz tijelo. Radi se o moćnom obliku terapije čija je prednost to što ju možete vrlo jednostavno prakticirati bilo gdje i u bilo koje vrijeme.

Masaža obično traje od 20 do 45 minuta, a većina terapeuta preporuča da klijent nakon završetka sjedi u tišini 10-tak minuta.


K. Ramić

 Prati nas na Viber Public Chatu!