Koliko često uklanjate dlačice?

depilacija, zgodne noge, lijepa zena, njega tijela, shutterstock

Novo istraživanje otkriva: većina žena u Hrvatskoj dlačice otklanja jednom tjedno jer žele glatku kožu, samopouzdanje i slobodu koju ona donosi!

Žene u Hrvatskoj uklanjanje dlačica smatraju osobnom higijenom, izvrsno su informirane o dostupnim novitetima na području epilacije i depilacije, a važno im je da metoda uklanjanja pruža osjećaj glatke kože, samopouzdanja i slobode., rezultati su to Braunovog online istraživanja u kojemu je sudjelovalo više od tisuću žena iz Hrvatske. Zanimljivo je da ni jednoj od njih metoda potpuno prirodnog izgleda nije opcija, te koriste barem jednu od dostupnih metoda depilacije ili epilacije.

1. Dinamika uklanjanja dlačica žena u Hrvatskoj:

Čak 80% ispitanica dlačice uklanja jednom tjedno, najčešći način je brijanjem (38%), a slijede ga sve popularniji kućni epilatori koje koristi gotovo trećina ispitanica (28%). Kombinaciju različitih metoda koristi također velik broj ispitanih (24%). Zanimljivo je da dolaskom hladnijih mjeseci navika uklanjanja dlačica ne prestaje, a velika većina ispitanica je smatra osobnom higijenom (82%).

2. Metode uklanjanja dlačica:

Kad bi mogle birati, prvi izbor žena u Hrvatskoj bila bi epilacija kućnim uređajima (46%), dok bi se za brijanje odlučilo 38% žena. Metodu uklanjanja dlačica voskom bira tek 9% žena, a kreme za depilaciju samo 5% njih.

3. Područja na kojima se uklanjaju dlačice:

Noge i pazusi (39%) i (26%) su dijelovi tijela na kojima se najčešće primjenjuje metoda epilacije ili depilacije. S cijelog tijela dlačice uklanja čak trećina ispitanih, dok je najmanji broj onih koji se s dlačicama bore na području lica ili bikini zone.

4. Vrijeme potrebno za uklanjanje dlačica:

Na jednu od navedenih metoda epilacije ili depilacije žene u Hrvatskoj potroše najčešće do pola sata (45%), a mnoge od njih i samo desetak minuta (28%). Ispitanice se najčešće odlučuju na jednu od dostupnih metoda u privatnosti svog doma (84%), za specijalizirane salone se odlučuje samo 1,62 posto ispitanih, a i jedno i drugo koristi 14 posto žena.

Ana A.

 Prati nas na Viber Public Chatu!