Kućni pripravak protiv celulita!

Zena, celulit, salo, bokovi

Odlučili smo se oduprijeti skupim kremama protiv celulita i podijeliti s vama jeftiniji, ali učinkovit način rješavanja narančine kore.

Dakle, prva faza borbe je piling. Njega možete napraviti od sastojaka koji su dio svakog domaćinstva - jednostavno med ili maslinovo ulje, što vam je draže, pomiješajte sa žgancima i dobit ćete fini piling koji će ukloniti mrtve stanice s površine kože i usput je nahraniti.

Tako pomiješanu smjesu nanesite na područja zahvaćena celulitom i "izribajte“ piling rukavicom. Naime, na ovaj način pripremit ćete vašu kožu za iduću fazu borbe - nanošenje "home made“ anticelulitnog ulja.

CelulitEterična ulja koja su najbolji protivnik celulita su borovica, cimet, kadulja, čempres, đumbir, geranij, lavanda, limun i ružmarin. Dakle, par kapi nekih od ovih eteričnih ulja umiješajte u bazna ulja - bademovo, jojobino, suncokretovo ili maslinovo, te ćete dobiti vrhunsko i sto posto prirodno anticelulitno ulje. Umasirajte ga na područje bedara, trbuha i ostala područja zahvaćena celulitom.

Folija + tajice = topljenje masnoća

Zatim se u borbu uključuje prozirna prianjajuća folija. Naime, nakon što ste se namazali, ali u debelom sloju  - morate se "sjajiti“! - čvrsto se omotajte prozirnom folijom i navucite anticelulitne tajice.

Ako ih nemate, poslužit će i obične tajice, ali na njih obvezno još navucite i trenirku tako da vam bude toplo i da se znojite što više. Iz vlastitog iskustva savjetujemo vam da investirate u foliju malo bolje kvalitete jer će vam inače pucati i neće prianjati na tijelo.

Šetnja u intervalima

Sada kada ste se tako "dotjerale“ zgrabite u ruke bočicu vode i krenite u šetnju prirodom na pola sata do sat vremena. Savjetujemo vam da to ne bude tek obična već dinamična šetnja.

Za zagrijavanje hodajte 15 minuta umjerenim tempom, a tada u intervalima izmjenjujte minutu brzog hoda s minutom lagane šetnje. Na taj način ćete potaknuti organizam da još više sagorijeva masti, čak i u fazi lagane šetnje, odnosno, odmora.

Ovaj jeftini, ali učinkoviti tretman ponavljajte dva puta tjedno. Naravno, uz laganu i zdravu ljetnu prehranu. Bit ćete iznenađeni kako se tope centimetri na kritičnim područjima!

Izvor: She.hr

 Prati nas na Viber Public Chatu!