Masažama do savršene linije i lijepe kože

masaza-spa-zena-etericno-ulje-njega5

Pod utjecajem masaže povećava se limfno-venska cirkulacija, potiče se prokrvljenost i lokalni metabolizam te eliminacija štetnih metabolita. Isto tako će opustiti mišiće nakon treninga, umanjiti bol te vas relaksirati.

Želite li se opustiti ili jednostavno njegovati tijelo kako bi sačuvali ili postigli lijep izgled tijela, masaža je idealan odabir. Wellness manager Neda Alaupović odabrala je nekoliko vrsti masaža za koje smatra da uistinu pomažu.

Aromaterapijska masaža

Kontrolirano korištenja individualno odabranih esencijalnih eteričnih ulja uravnotežuje i unaprjeđuje zdravlje tijela. Eterična ulje djeluju na emocije, probleme mišića, cirkulaciju, mišiće i zglobove, te na brojne zdravstvene tegobe organizma.

Ručna limfna drenaža

Ručna metoda poticanja limfe i uklanjanja toksina iz organizma. Učinkovito rješava probleme masnih naslaga i celulita. Prednost je mogućnost ciljanog tretiranja samih kritičnih područja.

Raindrops masaža

Ova masaža svoj naziv duguje tehnici kojom se koristi terapeut u nanošenju eteričnih ulja na kralježnicu. Poput toplih kapi kiše, 11 čistih eteričnih ulja kapaju se na kralježnicu i stopala sa 20 centimetara visine. Potom se pokretima koji oponašaju indijanska pera utrljavaju duž kralježnice i leđnih mišića. Raindrops masaža dovodi vas u fizičku i mentalnu ravnotežu, pomaže olakšati probleme s kralježnicom, podržava imunološki sustav organizma, te oslobađa toksine iz tijela. Ova tehnika posebno je djelotvorna u oslobađanju od stresa. Idealno je napraviti kuru od nekoliko tretmana.

Abhyanga

Masaža se izvode masirajući specijalnim ritmičkim pokretima toplim uljima. Takova ulja imaju od 30 pa do preko 120 biljnih pripravaka. Ova masaža nema ništa zajedničko niti sa jednom drugom masažom osim što ih dijeli isto ime. Ova tehnika dijeluje na jačanje nervno-mišićnog sustava, imunološkog sustava, opće vitalnosti i tjelesne konstitucije te oslobađanje od stresa. Ova masaža omekšava površinska i dubinska tkiva, potiče oslobađanje otrovnih tvari iz tijela te donosi sklad duha i tijela , opće smanjenje stresa a sa i time bolji san.

Udvartana

Vrsta uljne masaže u kojem se koriste razni biljni prašci uz dodatak ulja. Ova procedura pogoduje smanjivanju tjelesne težine. Isto tako pomaže u smanjivanju kolesterola, kožnih problema, jača mišićni sustav, vraća mobilnost zglobovima. Stimulira cirkulaciju, njegu i čišćenje kože – uz blagi peeling učinak, te pomaže uklanjanju celulita. Udvartana masaža pomaže u redukciji tjelesne težine, smanjuje osjećaj tromosti i bezvoljnosti te pojačava metabolizam u koži.

Tao Balancing masaža

Klasična ayurvedska tehinka u kojoj je naglasak na toplom ulju koji ima izrazito opuštajući efekt na zglobove i tkiva, te djeluje na psiho - fizičko stanje organizma. Terapeut ritmičkim pokretima prateći glazbu djeluje na otpuštanje stresa i oslobađanje negativne energije.

Ovo su Ayurvedske i wellness masažne tehnike koje služe za revitalizaciju duše i tijela.

Koje su prednosti masaža pročitajte u članku 5 prednosti opuštajućeg dodira koji pruža masaža, a ako biste se radije odlučili na "klasične" oblike, odaberite jednu od predloženih  5 idealnih masaža.

Ana Abrahamsberg

 Prati nas na Viber Public Chatu!