Napravite svoj losion za kožu poslije sunčanja

losion nakon suncanja

Stručnjaci upozoravaju kako sa suncem valja biti oprezan: bez njega ne možemo i ono je zdravo u određenoj količini. Stoga se pametno ponašajte na suncu i nemojte zaboraviti na zaštitu.

Kako bi naše tijelo sintetiziralo dovoljnu količinu vitamina D (90 posto dnevne potrebe), stručnjaci preporučuju izlaganje suncu u trajanju oko 15 minuta bez zaštite. Sve nakon toga postaje opasno za kožu koja može izgorjeti! Na taj se način DNK kože oštećuje, ona brže stari, lakše i brže nastaju bore, a također se povisuje rizik od razvijanja raka kože.

Ako ste se oglušili na ove preporuke i izgorjeli, trebat će vam svaka pomoć za ublažavanje reakcije i umirivanje pečenja. Donosimo vam recept za losion za kožu poslije sunčanja s bloga Braintree koji je idealan za oštećenu kožu, no nadamo se kako će vama poslužiti kao "običan" losion za kožu nakon odgovornog sunčanja.

Sastojci:

  • četiri čajne žlice gela aloe vere
  • četiri  čajne žlice maslinovog ulja
  • jedna čajna žlica kokosovog ulja
  • dvije čajne žlice shea maslaca
  • pet kapi eteričnog ulja lavande

Shea maslac, maslinovo i kokosovo ulje koriste se odavna kao prirodni hidratacijski odgovori za potrebe suhe kože, dok je aloe vera idealna preporuka za opekline izazvane sunčevim zrakama, jednako kao i slična oštećenja kože. Na poslijetku, ulje lavande zacjeljuje i olakšava peckanje.

Sve sastojke jednostavno dobro izmiješajte - trebaju stvoriti homogenu smjesu bez grudica. Prebacite u čistu posudu ili staklenku i gotovi ste za tren oka!

K.P.
Foto: Braintree

 Prati nas na Viber Public Chatu!