Njegujete li kožu vrata?

Vrat

Koža na vratu je tanja i suša od ostalih dijelova lica i dekoltea. Dok smo mladi, kreme nam nisu potrebne, ali već oko tridesetog rođendana trebali bi krenuti u nabavku kreme za njegu vrata.

Pored jutarnje i večernje njege obraza, posvetite se nekoliko minuta koži na vratu. Kad nanosite kremu na vrat, baš poput one oko očiju, ne smijete kožu rastezati i navlačiti niti biti grubi jer će dugotrajan učinka biti loš! Koža vrata je, kao što smo rekli, jako osjetljiva i tanka pa sa njom postupajte nježno. Kremu nanosite laganim tapkanjem vršcima prstiju ili kružnim pokretima umasirajte.

Njega kože zimi

Posebno obratite pažnju na njegu vrata po zimi, jer kao što smo već pisali, koža se po zimi dodatno suši. Dolčevite ili visoki ovratnici te šalovi također pridonose isušivanju. Po zimi si zato priuštite masnu kremu, koja će nadomjestiti gubitak masnoće.

Ponekad si možete priuštiti dodatno zadovoljstvo, napravite oblog od ulja badema, stavite na ga područje vrata, zamotajte toplim ručnikom i ostaviti da djeluje pola sata. Ova obloga će koži vratiti elastičnost i svježinu.

 A. A.

 Prati nas na Viber Public Chatu!