Omatanjem tijela do vitalnosti!

spa-wellness-masaza-zena-njega2

Ova metoda potječe iz SAD-a, a znači posebnu tehniku umotavanja ili cijelog tijela ili pojedinih dijelova tijela. Body wrappingom uklanja se celulit, a istovremeno se opušta tijelo i uklanja stres.

MedKako "omatanje tijela" utječe na organizam? Body wrapping ubrzava izmjenu tvari u potkožnom tkivu, pa se postepeno razgrađuje masno tkivo i  potiče mršavljenje. Potiče uklanjanje toksina iz tijela i detoksikaciju organizma, te ubrzava cirkulaciju. Nakon ovog tretmana koža izgleda ljepše jer body wrapping pozitivno utječe na sintezu kolagena i elastina. Neki body wrapping tretmani tijelo lišavaju stresa ili otpuštaju bol u mišićima i zglobovima.

Radi se o obliku relaksacijskog tretmana tijelom kojega je cijelo tijelo zamotano u "oblog". Obično se primjenjuje nakon pilinga ili masaže. Neki body wrap tretmani temelje se na metodi namakanja, gdje su plahte i oblozi namočeni u ljekovitu otopinu, a tek onda naneseni na tijelo. Također, tijelo se prvo može tretirati raznim metodama, a tek onda omatati.

Ukoliko niste vični odlasku u spa centre, body wrap tretman možete napraviti i sami, u vlastitom domu. Evo kako!

MasažaZa sljedeći tretman potrebni su vam bademi, med, smeđi šećer i zob za ovaj tretman. Oko pola šalice badema pretvorite u prah i pomiješajte sa šest žlica zobi, te po tri žlice meda i smeđeg šećera. Sve dobro izmiješajte i dodajte oko četvrtinu šalice tople vode kako biste dobili kompaktnu masu. Tijelo premažite pripremljenom pastom, omotajte tijelo folijom i ostavite oko dvadesetak minuta, te se otuširajte toplim tušem.

Za kraj, malo upozorenje! Body wrapping preskočite u slučajevima trudnoće, opasnosti od embolije, akutnih upala (gripa), srčanih tegoba, visokog krvnog tlaka, bubrežnih oboljenja, i jako vidljivih proširenih vena.

D.Š.

 Prati nas na Viber Public Chatu!