Pomladite se uz nježnu mediteransku masažu!

masaza-spa-zena-etericno-ulje-njega12

Relaksacijska masaža spaja nježne pokrete, te mirise i ulja mediterana.

Eterično uljeNakon mediteranske masaže osjećat ćete ssmireno i ugodno. Ona pomlađuje i njeguje kožu, vraća joj elastičnost i vlažnost te potiče stvaranje kolagena.

Tijekom ove masaže koristi se niz masažnih tehnika - od duboke relaksacije, poticanja cirkulacije, drenažnih valovitih pokreta do pokreta laganog istezanja muskulature. Smanjuje se napetost u mišićima, stimulira cirkulacija i potiče relaksacija. Za potpuni ugođaj masaža se proizvodi uz pomoć najboljih mediteranskih ulja - bora, lavande, kadulje, masline, ružmarina. Na taj se način duh i tijelo dovode u potpunu harmoniju.

Inače, mediteranska se masaša ubraja u "aromasoul", novi koncept masaža temeljen na tradicionalnim tehnikama četiriju civilizacija: Tako, osim mediteranske, arapska, orijentalna i indijska masaža nose vlastito bogatstvo drevnih znanja i specifičnu filozofiju pristupa životu i zdravlju.

MasažaKoja je ulja najbolje koristiti u mediteranskoj masaži?

Ulje lavande

Lavanda pomaže kod tjeskobnih stanja bolje nego druga eterično ulje. Smiruje središnji živčani sustav i smanjuje krvni tlak.  Lavanda pomaže i kod glavobolje, boli u mišićima i zglobovima, depresije, nesanice i emocionalnog stresa. Osvježavajuća aroma ovog eteričnog ulja ublažuje iscrpljenost i nervozu i pojačava mentalnu aktivnost. 

Ulje bergamota

Ulje bergamota djeluju antidepresivno i stimulirajuće. Poboljšava cirkulaciju te daje osjećaj svježine, živahnosti i energije osobama koje se osjećaju tužno i depresivno. Flavonoidi u eteričnom ulju bergamota također izvrsno opuštaju, smiruju nervozu, napetost i stres te su zato odlični za liječenje nesanice i visokog krvnog tlaka.

Ulje kadulje

U tradicionalnoj se medicini ulje kadulje koristilo za čišćenje uma i smirenje. Ovo snažno ulje djeluje antiseptično, antimikrobno i antibakterijski. Odlično je za manje posjekotine i ožiljke. Dopušta protjecanje kreativne energije i potiče i oslobađa fizički, emocionalni i duhovni zastoj.

Ulje boraUlje bora  

Ovo antiseptično i protuupalno ulje dobiva se od borovih iglica i komada drveta. Pomaže kod zacijeljenja rana i posjekotina, jača živčani sustav i psihu, te poboljšava koncentraciju.

Ulje ružmarina 

Pomaže kod niskog krvnog tlaka i mamurluka, odličan je za podizanje energije, te pojačava seksualnu energiju kod muškaraca i žena. Aktivira i bistri mozak i poboljšava memoriju. Odlično je za pranje lica i liječenje glavobolja. Ulje ružmarina podiže ambicioznost, jača snagu volje i samopouzdanja.

D. Š.

 Prati nas na Viber Public Chatu!