Pomladite se za pola sata… Kako?

Monokl

Mladost ne možemo zadržati, no zašto ne bismo zadržali barem mladenački izgled i ljepotu? Kad lijepo izgledamo, osjećamo se bolje, raste nam samopouzdanje, a zbog današnjeg kulta ljepote može nam pomoći čak i u karijeri.

I što je najbolje, za svježiji izgled lica, punija usta ili manje bora, više nije nužno potreban kirurški nož, pomladiti se možete i na mnogo prirodniji način. Optički studio i Poliklinika za oftalmologiju Monokl vam objašnjavaju kako!

k       Prije tretmana hijaluronskom kiselinom

Bore nastaju kao posljedica procesa starenja i utjecaja vanjskih faktora. Njihov se razvoj ne može u cijelosti spriječiti, ali se može znatno usporiti i ublažiti.

Uklanjanje bora s trenutno vidljivim i dugotrajnim estetskim učinkom danas se najčešće postiže dermalnim filerima čiji se efekt vidi odmah.

Dermalni fileri s hijaluronskom kiselinom su materijali koji se injiciraju ispod ili u različite slojeve dermisa kože s ciljem podizanja njene površine, a koriste se za korekciju bora, brazdi, kožnih nabora i ožiljaka, ali i za povećanje volumena usana, nadomještaju gubitak vlastitog tkiva pa tako koži daju prirodan izgled.

k       Nakon tretmana hijaluronskom kiselinom

Hijaluronska kiselina ključna je molekula u procesu starenja kože. Odgovorna je za elastičnost i potpornu funkciju, odnosno viskoelastična svojstva kože.

Starenjem, količina hijaluronske kiseline se progresivno smanjuje zbog čega dolazi do pojave bora.

Osim mehaničkog ispunjenja bora, hijaluronska kiselina potiče i razvoj novog kolagena, što dodatno smanjuje bore te jača i učvršćuje kožu.

Ovisno o mjestu i vrsti primjene, filerima hijaluronske kiseline se ublažavaju bore, popunjavaju usnice, koži se vraća izgubljeni volumen te na taj način pomlađuje lice uz potpuno prirodan izgled. Preparati hijaluronske kiseline nisu trajni implantati pa nakon 6 do 12 mjeseci njihov učinak slabi. Gel se postepeno razgrađuje, voda zauzima njegovo mjesto, a kad se u potpunosti resorbira, gel se biološki razgrađuje na prirodan način i nestaje iz tijela nakon čega je potreban novi tretman.

Tretman se ne vrši osobama koje boluju od autoimunih bolesti, trudnicama te kod osoba koje trenutno imaju bakterijsku ili virusnu infekciju kože.

lSama primjena filerima vrši se aplikacijom lokalne anestetske kreme na područje koje se tretira i potpuno bezbolnim injektiranjem gela ubrizgava se najčešće količina od 1 ml filera ili po potrebi više. Postupak traje tridesetak minuta, nakon čega se pacijent može vratiti svojim svakodnevnim privatnim i poslovnim obvezama. Mjesto gdje je sredstvo injektirano može biti crveno i blago otečeno neposredno nakon aplikacije. Crvenilo nestaje obično nakon nekoliko sati, a manja oteklina može potrajati i do nekoliko dana.

Tretman se može vršiti u bilo koje doba godine, a nakon tretmana savjetuje se samo slijedećih par dana ne sunčati se i nanositi kreme prema savjetu liječnika.

Želite li se riješiti podočnjaka, izraženih nazolabijalnih te mentolabijalnih bora, povećati usne s mjerom, kako promjene ne bi bile prenaglašene ili dodati volumena i svježine koži lica i obraza, naručite se za besplatnu konzultaciju u Optički studio i Polikliniku za oftalmologiju Monokl na broj telefona 01/230 20 60 i ostvarite 30 posto popusta na prvi tretman područja lica! Više informacija potražite na www.monokl.hr!

 

Ordinacija.hr

 Prati nas na Viber Public Chatu!