Prirodni pilinzi za raskošni užitak!

Piling, tijelo, njega

Sapuni previše isušuju kožu, a gelovi za tuširanje ponekad ju ne mogu dovoljno dobro očistiti. Rješenje ovog problema zove se piling za tijelo.

Iako u trgovinama i spa centrima možete pronaći doista raznolike pilinge, neke od najboljih možete napraviti i sami! Sve što vam je potrebno je nekolicina svakodnevnih namirnica i malo eteričnih ulja.

Piling od badema i zobi

Uzmite šaku badema i usitnite ih, te pomiješajte sa zobi. Pritom pazite da količina zobi i badema koju koristite za piling bude jednaka. Dodajte oko 20 kapi eteričnog ulja po izboru i sve zajedno promiješajte. Ovim pilingom možete izmasirati i lice i tijelo.

PilingPiling od banane

Zgnječite bananu u količini koja odgovara dvjema čajnim žličicama. Dodajte jednaku količinu zobi i po jednu čajnu žlicu meda i mlijeka. Pustite da odstoji 10 minuta, a zatim nanesite na lice, dobro utrljajte i isperite toplom vodom nakon 5 minuta. Malo upozorenje – pripazite da vam ova piling maska ne dođe u doticaj s kosom, jer su banana i med vrlo ljepljive teksture, pa ćete smjesu teško ukloniti s kose!

Piling za ruke

Pomiješajte 3 žlice maslinovog ulja i istu količinu vode sa pola šalice šećera. Za bolji miris možete dodati ekstrakt vanilije. Smjesom namažite ruke i masirajte kako biste potaknuli cirkulaciju. Kada ste smjesu dobro utrljali u ruke, isperite toplom vodom. Ruke nakon toga namažite zaštitnim losionom, kako biste ih što duže održali mekima i nježnima.

Piling za stopala

Stopala prvo namočite u kupki. Piling pripremite na sljedeći način – pomiješajte šalicu soka od brusnice i gotovo punu čašu zrnatog šećera. Smjesom izmasirajte stopala, i kada osjetite da je koža postala meka, isperite toplom vodom.

PilingPiling za lice i tijelo

U zdjeli pomiješajte po 1 šalicu smeđeg i bijelog šećera.  Dodajte malo bademovog ulja, kako biste dobili glatku smjesu i malo eteričnog ulja po izboru za bolji miris. I vaš je piling gotov.

Prije nego probate bilo koji od ovih domaćih pripravaka na koži lakta napravite mali test kako biste se uvjerili da niste alergični niti na jedan od ovih sastojaka.

D.Š.

 Prati nas na Viber Public Chatu!