Priuštite saunu svom licu

Zena, ljepota, koza, njega, lice, sunce, ljeto

Dubinski očistite kožu uz pomoć odgovarajuće maske, prije koje ćete svoje pore podvrgnuti jednostavnom, ali djelotvornom spa tretmanu, sauni za lice.

Nakon pomnog biranja maske za lice prema vašem tipu kože, priželjkujete njeno maksimalno djelovanje koje će rezultirati okrijepljenim tenom spremnim za daljnju njegu. No, mislite li da je lice dovoljno temeljito očistiti ne bi li ono bilo spremno za dubinsko čišćenje vašeg mješovitog tipa tena? Odgovor je: nije!

Naime, da bi iz maske izvukli maksimum, a svoje lice temeljito oslobodili dosadnih i neuglednih mitesera u vašem privatnom beauty salonu počastite ga blagom saunom.

Spa učinak

kZa pripremu saune potrebna vam je veća posuda s vodom koju ćete zagrijati do blizine temperature vrenja. Za još bolji učinak, svakako se poslužite blagodatima koje je iznjedrila priroda, eteričnim uljima koja ćete odabrati prema tipu kože:

normalna koža – eterično ulje mandarine ili lavande
suha koža – eterično ulje kamilice ili ruže
masna koža – eterično ulje eukaliptusa ili limuna

Eterično ulje je potrebno dozirati prema uputama: na 500 mililitara stavlja se jedna do dvije kapi željenog eteričnog ulja umiješanog u malo nosivog ulja prema odabiru.

Potom glavu prekrijte ručnikom i držite iznad posude oko dvije do tri minute tijekom kojih će se pore na licu otvoriti te će iz njih maska koju ćete kasnije nanijeti djelotvornije izvući sve nečistoće. Nakon što ste masku isprali, nekoliko puta zapljusnite lice hladnom vodom da bi se pore ponovno zatvorile.

Unatoč blagotvornosti ovog malog kućnog tretmana, sauna za lice nije preporučljiva za tretiranje osjetljive kože, kao niti osobama sa zdravstvenim poteškoćama, poput astme, te trudnicama.

 

Slične savjete o njezi tijela i očuvanju vitalnosti možete pročitati u najnovijem broju časopisa: PRO WELLNESS

 Prati nas na Viber Public Chatu!