Riješite se dosadnih podočnjaka!

Podocnjaci

Vjeruje se da oči predstavljaju ogledalo duše. A ružni i dosadni podočnjaci ponekad mogu zaista umanjiti izgled lijepog lica.

Ako patite od sličnog problema, nužno ga je sanirati prije no što vam cijela stvar izmakne iz ruke. Ako vam zatreba pomoć, slijedite naše savjete za uklanjanje podočnjaka.

Isprobajte krastavac

KrastavacPoznata je činjenica da je krastavac dobro konzumirati u ljetnim mjesecima jer sadrži puno vode. Međutim, jeste li svjesni činjenice da vam ovo povrće može pomoći u rješavanju dosadnih podočnjaka? Ploške krastavaca možete držati na očima kroz nekoliko minuta, ali nakon što ste ih rashladili u frižideru. Budući da krastavac rashlađuje, ovo će svojstvo pomoći u opuštanju umornih očiju pa ćete izgledati osvježeno.

Dobro se naspavajte

Jedno od najboljih rješenja za uklanjanje podočnjaka donosi spavanje. Iako mnogi ljudi nisu svjesni ove činjenice, istina kaže da je nedostatak sna glavni krivac za pojavu podočnjaka. Pobrinite se da "odradite" 7 do 8 sati čvrstog sna. Podočnjaci će nestati u tren oka!

Upotrijebite ploške krumpira

Idući put kad odlučite upotrijebiti krumpir u prehrambene svrhe, jednostavno odrežite dvije ploške dovoljno velike da njima pokrijete oči. Stavite ih u hladnjak i ostavite da se ohlade neko vrijeme. Kad ih izvadite, njima prekrijte oči na nekoliko minuta. Upotrebljavajte ovaj prirodni lijek na redovitoj bazi i podočnjaci će postati prošlost.

Masaža ekstraktom krumpira i krastavca

ŽenaDo sada ste već svjesni rashlađujućih svojstava krastavaca i krumpira. Kombinirajte dvije namirnice u obliku ekstrakta kao još jedan lijek protiv podočnjaka. Dobiveni ekstrakt pomiješajte u jednakim omjerima pa dobiveni pripravak upotrijebite za masažu područja oko očiju. Činite to nekoliko minuta. I dok će ekstrakt opustiti umorne oči, masaža će poboljšati cirkulaciju krvi kroz ovo područje.

I za kraj - još par odličnih savjeta...

  • Pijte puno vode, kako biste ostali hidratizirani. Na taj ćete način spriječiti neugodne podočnjake.
  • Neka vaša glava za vrijeme spavanja bude blago povišena. To omogućava bolju cirkulaciju krvi i sprječava nakupljanje tekućine oko očiju.
  • Prije odlaska na spavanje uklonite sve tragove šminke s očiju.
  • Smanjite unos soli kroz prehranu.

K. Ramić

 Prati nas na Viber Public Chatu!