Savjeti za čvrste i zdrave nokte

nokti-manikura-njega3

Osim redovne njege koju nokti zahtijevaju, zdravima će ih održati i pravilna prehrana.

Kako do otpornih noktiju?

Izgled noktiju također može otkriti u kakvom vam je stanju organizam, pa obratite pažnju na prehranu kako bi i njim osigurali dovoljnu količinu minerala i vitamina. U svakodnevni meni uključite vitamine A, B, i D. Neophodni su i proteini te željezo, a nadasve je bitan kalcij koji je prvi saveznik zdravih i lijepih noktiju.

Omega-3 masne kiseline vaše će nokte učiniti otpornima i čvrstima zbog čega nećete imati problema s njihovim listanjem i pucanjem. Ako niste znali, njih možete pronaći u plavoj ribi (losos, haringa, skuša, inćun, srdela, tuna), orašastim plodovima i lanenim sjemenkama.

Povratite sjaj noktima

Ako niste pazili pa su vam nokti ipak ispucali i tanki, vrijeme je da im vratite snagu. Za početak ih masirajte svakodnevno uljima koja sadrže vitamin E kojima ćete ih nahraniti i istovremeno njegovati kožicu oko njih te će oni postati čvršći.

Nekoliko savjeta za zdrave nokte:

1. Na vanjski dio nokta uvijek nanesite lak koji će ih štititi.

2. Njegujte kožicu oko noktiju kako bi uvijek bila vlažna. Time ćete spriječiti njeno pucanje koje može dovesti do krvarenja.

3. Nosite rukavice prilikom pranja suđa i kućanskih poslova kako ih voda ne bi isušila i kako biste izbjegli kontakt s kemikalijama.

4. Učestalo upotrebljavajte kremu za ruke

A. A.

 Prati nas na Viber Public Chatu!