Spa tretman u vaša četiri zida

pjenusava kupka

Nije vrijeme za velike troškove. Još ste uvijek tankog novčanika zbog ljetovanja, a kućni budžet treba pokrpati. Nije vam ni na kraju pameti otići u welness centar i potrošiti silne novce na tetošenje. No, zašto ne biste imali spa dan u privatnosti svoja četiri zida?

Prvo što trebate napraviti jest odrediti kada će vaš spa dan pasti u tjednu. Razmislite dobro o aktivnostima i obvezama koje su neodgodive i uživajte jednu večer koja će biti rezervirana samo za vas. Probajte supruga nagovoriti da djecu odvede u kino, a ako ga želite uključiti u svoj mali ritual, oslonite se na baka-servis.

spaUgasite mobitele i televizor, bilo kakvu smetnju, ali zato pustite neki lagani, romantični CD. Upalite mirisne svjećice u kupaonici (limun i cimet za revitalizaciju ili lavanda i neroli za opuštanje), prigušite svjetlo i napravite si vruću kupku s mjehurićima.

Dobar trik za spa tretman iz kućne radinosti su namirnice koje svakodnevno koristite. Umjesto sapunice, u kupku možete naliti mlijeko i pretvarati se da ste Kleopatra. Ako želite kupku gušće teksture, koristite med, prirodni lijek koji ima antiseptička svojstva. Koristi se kod porezotina i rana, a vašu će kožu ostaviti mekom i mirišljavom.

Izbor je vaš: crno ili rashlađeno bijelo vino. Prepustite se čarima sapunice, glavu naslonite na jastuk i sklopite oči. Probajte ne razmišljati ni o čemu.

Dok ležite u kadi, na očišćeno lice nanesite hidratantnu masku. Toplina i para iz kupke poboljšat će apsorpciju maske, a vaše će lice biti sjajno i zdravo.

MaskaAko imate problema s natečenim očima, iz frižidera uzmite krastavac i dvije kriške stavite na kapke. Svi ovi mali koraci će naprosto raznjeti stres u tisuće komadića i na kraju se više nećete ni sjećati ijedne stvari koja vas muči.

Kada se smežurate zbog vode, nanesite na cijelo tijelo fini losion ili ulje. Najbolje ćete nahraniti svoju kožu ako ulje umasirate na još mokru kožu.

Za savršenu manikuru i pedikuru ne morate otići u profesionalni salon. Sada kada su vam nokti omekšali, možete ih oblikovati po želji i prepustiti se izboru boje laka. Tetošenje kod kuće nije skupo, nećete opustošiti svoju kasicu-prasicu, a vi ćete se osjećati svježe, opušteno i imati napunjene baterije.

K. Horvat

 

 Prati nas na Viber Public Chatu!